Toon alles (1)

Stadsherberg wint Challenge Den Haag

14 april 2014, 04:00
Stadsherberg wint Challenge Den Haag
Stadsherberg wint Challenge Den Haag
De Stadsherberg heeft gisteren de Challenge Den Haag YOUth got the Power gewonnen. De Challenge draait om het vinden van ondernemende plannen in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. De afgelopen maanden zijn business concepten bedacht die er voor zorgen dat de aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt beter wordt. De winnaar ontving € 10.000,- als startkapitaal om zijn plan uit te voeren.

De Stadsherberg is een ontmoetingsplek voor jong en oud waar gewerkt en vergaderd en overnacht kan worden. De herberg wordt gevestigd in een van de vele leegstaande panden in het centrum van Den Haag en biedt ruimte aan horeca, kunstenaars en muzikanten. Het is niet alleen een plek waar jonge toeristen kunnen overnachten maar ook een ontmoetingsplek voor de buurt.  

‘Gewaagd plan’
De jury: ‘Het plan van Tijs van der Poll is gewaagd Haags concept dat een grote groep jongeren aan werk gaat helpen. Het verenigt veel disciplines waardoor jongeren met heel diverse achtergronden nieuwe kansen krijgen.’ Van der Poll is student aan De Haagse Hogeschool. Zijn plan voor de Stadsherberg is een jarenlange droom die hij uitwerkte tot afstudeeropdracht voor zijn studie Cultureel Maatschappelijke Vorming. Met het winnen van de Challenge Den Haag kan hij zijn plannen werkelijkheid laten worden.
gerelateerde items