Staatssecretaris Van Rijn reikt vrijwilligersprijzen uit

3 december 2012, 18:06
Staatssecretaris Van Rijn reikt vrijwilligersprijzen uit
Staatssecretaris Van Rijn reikt vrijwilligersprijzen uit
Op 7 december aanstaande, internationale vrijwilligersdag, reikt de nieuwe staatssecretaris van het ministerie van VWS, Martin van Rijn (foto), de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012 uit in Madurodam. In het bijzijn van alle 24 genomineerde vrijwilligersprojecten, gemeenten en bedrijven worden de winnaars bekendgemaakt. De VriendenLoterij stelt het prijzengeld van 5.000 euro per categorie beschikbaar.

Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën: Innovatie, Verbinding en Competentie. De vierde categorie Samenwerking is speciaal voor gemeenten en bedrijven die actief samenwerken met vrijwilligersprojecten en burgerinitiatieven. Uit ruim 250 inschrijvingen zijn per categorie 6 projecten genomineerd. Hieruit selecteert de jury onder leiding van Annemarie Jorritsma de winnaars.

‘Onmisbare schakels’
De jury is onder de indruk van de hoeveelheid en variëteit van de inschrijvingen. “Al deze projecten dragen bij aan een vitale samenleving en bouwen op de eigen kracht van burgers. Voor gemeenten zijn ze onmisbare schakels als het gaat om leefbaarheid in de stad”, aldus Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere en juryvoorzitter:

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012 zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van MOVISIE.
gerelateerde items