Toon alles (1)

Staatssecretaris Klijnsma kondigt estafette armoede- en schuldenaanpak aan

11 september 2013, 04:00
Staatssecretaris Klijnsma kondigt estafette armoede- en schuldenaanpak aan
Staatssecretaris Klijnsma kondigt estafette armoede- en schuldenaanpak aan
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vraagt aan gemeenten en maatschappelijke organisaties goede initiatieven van lokaal armoede- en schuldenbeleid bij haar aan te melden. Ze gaat van maandag 14 tot en met zaterdag 19 oktober op ‘armoede- & schuldenestafette’ en bezoekt tal van initiatieven door het hele land.

De estafette heeft tot doel om te komen tot een verdere versterking van de samenwerking bij de armoede- en schuldenaanpak. Staatssecretaris Klijnsma wil dat het taboe rond armoede wordt doorbroken en dat mensen bij dreigende schulden direct hulp zoeken. Het kabinet heeft dit jaar 20 miljoen extra uitgetrokken om armoede aan te pakken. Klijnsma vraagt gemeenten en maatschappelijke organisaties haar te laten weten waar ze tijdens de estafette zeker niet aan voorbij mag gaan. De initiatieven kunnen het hele spectrum van de strijd tegen armoede en schulden beslaan: preventie van armoede, het vergroten van de maatschappelijke participatie van kinderen (bijv. dat elk kind kan sporten) en het tegengaan van schulden onder bijvoorbeeld jongeren.

Maatschappelijke organisaties en vrijwilligers
Klijnsma: ‘Ook ben ik geïnteresseerd in initiatieven die door maatschappelijke organisaties en vrijwilligers zijn opgezet. Het is juist nu van belang dat we allemaal stappen extra zetten om te voorkomen dat mensen buiten de boot vallen. Vooral kinderen moeten natuurlijk gewoon mee kunnen doen. We moeten voorkomen dat ouders de keuze moeten maken tussen zwemles of een warme maaltijd.’

Initatieven, inclusief een programmabeschrijving op hoofdlijnen, kunnen gestuurd worden naar armoede-estafette@minszw.nl.
gerelateerde items