Toon alles (3)

Geschorste directeur schikt met Spoorwegmuseum

2 mei 2017, 12:00
De geschorste directeur Marten Foppen van het Spoorwegmuseum keert niet meer terug.
De geschorste directeur Marten Foppen van het Spoorwegmuseum keert niet meer terug.
De geschorste directeur Marten Foppen van het Spoorwegmuseum keert niet meer terug. De van fraude en belangenverstrengeling verdachte Foppen is ontslagen door zijn werkgever om een gang naar de rechter te voorkomen. Foppen neemt tot 1 juli verlof, waarna op die datum het dienstverband officieel wordt beëindigd.
 
Foppen zou museumgeld hebben gebruikt voor feestjes en opdrachten hebben toegekend aan het bedrijf van zijn vrouw. Er wordt nu een rechtszaak voorkomen door de arbeidsovereenkomst te stoppen op voorstel van de Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum. Foppen krijgt geen vergoeding mee. Dit sluit overigens niet uit dat op termijn alsnog de stap naar de rechter wordt gezet. Op dit moment voert een forensisch accountant een onderzoek uit, de resultaten zouden hier mogelijk nog aanleiding toe geven.
 
Onderzoek gestart door Dolfinarium
Foppen was sinds 20 april 2015 directeur van het Spoorwegmuseum en daarvoor vijfentwintig jaar lang werkzaam bij het Dolfinarium in Harderwijk, waarvan zes jaar als directeur. Er zijn inmiddels geruchten ontstaan dat hij ook daar heeft gefraudeerd. De directeur van het Dolfinarium heeft bevestigd dat er een factuur van het dierenpark is gevonden waarop het privérekeningnummer van Foppen stond. Of die factuur ook daadwerkelijk betaald is, is niet bekend. Het Dolfinarium is inmiddels ook met een intern onderzoek begonnen. 
 

►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier
 
gerelateerde items