Sponsor Bingo Loterij beripst

3 april 2008
Nieuws | | Loterijen

AMSTELVEEN (3 april) - Een massale reclamecampagne waarin de Sponsor Bingo Loterij schermde met gegarandeerde prijzen was over de schreef, aldus minister van Justitie Hirsch Ballin. Hij heeft de loterij gemaand tot gepastere uitingen in de nabije toekomst.


Vier miljoen Nederlanders kregen onlangs een mailing in de bus waarin gesuggereerd werd dat het gegarandeerd prijs was. Iedereen zou een lcd-tv winnen en één op de vier deelnemers zou 7500 euro op zijn rekening kunnen bijschrijven. Van de reclamecampagne maakten ook tv- en radiocommercials deel uit.

 


Wat minister Hirsch Ballin betreft gingen de gewekte suggesties - die niet waar konden worden gemaakt - veel te ver. In reactie op Kamervragen van de SP-fractie heeft de minister aangegeven dat hij deze uitingen niet vindt passen in het restrictieve kansspelbeleid dat hij voorstaat. Hij heeft de loterij gevraagd zich in de toekomst te matigen.

 


De Sponsor Bingo Loterij is een van de goede doelen loterijen van Novamedia (onder andere ook uitbater van de Nationale Postcodeloterij). Enige tijd terug werden ook de Nationale Postcodeloterij en Holland Casino al op de vingers getikt voor hun al te drieste campagnes.