Specialist PR bij de Nierstichting

4 juni 2018, 05:00
Specialist PR bij de Nierstichting
Specialist PR bij de Nierstichting
Functie: Specialist PR (tijdelijk)
Organisatie: Nierstichting
Aantal uren: 28-30 uur
Locatie: Bussum
Vervaldatum: 19 juni
 
Voor de afdeling Marketing & Communicatie van de Nierstichting zoeken wij een ervaren PR Specialist die pro-actief opvallende marketing PR-acties weet te initiëren en de Nierstichting en haar inhoudelijke thema’s geagendeerd krijgt in de media. 
 
Functie
De PR Specialist houdt zich pro-actief bezig met het initiëren en invullen geven aan PR- en mediakansen, zowel off- als online. Je werkt hierbij nauw samen met de Sr. Adviseur Corporate Communicatie en de Sr. Adviseur Beleidscommunicatie en collega’s van de afdelingen Marketing & Communicatie (25 m/v) en Zorg & Innovatie (20 m/v). 
Je onderhoudt in afstemming met hen de PR-(jaar)kalender. Je bent alert op mediakansen en relevante actualiteiten. Je adviseert en neemt het initiatief om hier snel en adequaat op in te spelen, teneinde de Nierstichting optimaal te profileren. Je ontwikkelt PR-plannen en voert deze uit. Je schrijft pers-, nieuws- en social media berichten, bent verantwoordelijk voor de dagelijkse media monitor en neemt deel aan het webcare team.
Ook houd je uiteenlopende (thema)dossiers up-to-date t.a.v. mogelijke issues, standpunten, en Q&A’s. Het opbouwen en onderhouden van perscontacten en het inzetten van je bestaande persoonlijk netwerk van journalisten, redacteurs en mediacontacten is uiteraard een belangrijk onderdeel van je werk.
De voornaamste taken en verantwoordelijkheden binnen deze functie zijn:
• Initiëren, opvolgen en door vertalen van PR-kansen voor de gehele organisatie;
• Ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van on- en offline PR-plannen rond campagnes, events en projecten;
• Schrijven en redigeren van pers-, nieuws- en social media berichten, factsheets en Q&A’s.
 
Functie eisen
Voor deze tijdelijke functie heb je ten minste HBO werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding op gebied van PR, Journalistiek en/of Communicatie. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van PR en/of persvoorlichting en een relevant netwerk op dit vlak. 
Je bent een initiatiefrijke, communicatieve en representatieve persoonlijkheid die contacten weet te leggen en op creatieve en resultaatgerichte wijze PR-aandacht weet te realiseren. Natuurlijk heb je een “zeer goede pen” en bewezen redactionele vaardigheden. Je werkt planmatig en met oog voor detail. Ook kun je conceptueel denken, heb je een echte hands-on mentaliteit, ben je stressbestendig en beschik je over een flinke dosis energie.
 
Aanbod
De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat nierpatiënten in leven blijven en écht blijven leven: met meer levenskwaliteit, vrijheid en energie om gewoon mens te zijn. Je komt te werken op het kantoor in Bussum, in een professioneel, ambitieus en enthousiast Marketing & Communicatie team en krijgt de kans om je vanuit je expertise dagelijks in te zetten voor het ‘goede doel’ en écht verschil te maken voor nierpatiënten. 
Het betreft een tijdelijke functie van 28-30 uur per week vanaf 1 augustus 2018 voor een periode van 7 maanden i.v.m. vervanging door zwangerschap. De Nierstichting biedt een goed en marktconform salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid. 

Interesse?
Stuur je CV inclusief motivatie uiterlijk 18 juni 2018 aan PZ@nierstichting.nl. De eerste gesprekken voor deze vacature vinden plaats op maandagochtend 25 juni 2018. 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sanne Rademaker, PR specialist Nierstichting via sannerademaker@nierstichting.nlof 06 - 46288299.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items