Toon alles (3)
Edwin Venema

Specialist Lenthe neemt 'Geven In Nederland' over van Reed Business

2 november 2016, 18:00
De uitgave van het tweejaarlijkse boek 'Geven In Nederland' van de Vrije Universiteit in Amsterdam zal vanaf de editie 2017 worden verzorgd door Lenthe.
De uitgave van het tweejaarlijkse boek 'Geven In Nederland' van de Vrije Universiteit in Amsterdam zal vanaf de editie 2017 worden verzorgd door Lenthe.
De uitgave van het tweejaarlijkse boek 'Geven In Nederland' van de Vrije Universiteit in Amsterdam zal vanaf de editie 2017 worden verzorgd door Lenthe. Deze in filantropische publicaties gespecialiseerde uitgever, bekend van o.a. De Dikke Blauwe, Goed Geven en Vonk!, zal niet alleen de editie van 2017 uitbrengen (de elfde in ruim twintig jaar), maar ook mede-organisator zijn van 'De Dag van de Filantropie' waarop het boek ten doop wordt gehouden.
 
Al meer dan twintig jaar doet het Centrum voor Filantropische Studies van de VU onderzoek naar het geefgedrag van de Nederlanders. 'Geven In Nederland' is op dit gebied de belangrijkste, en ook internationaal zeer gerespecteerde, longitudinale studie. Elke twee jaar worden de uitkomsten gepubliceerd in een boek. Daarmee worden de resultaten gedeeld met een breder publiek, een van de voorwaarden die de overheid stelt aan de subsidie die zij verleent ter dekking van de onderzoekskosten zelf. De uitgave en exploitatie van de in de boekhandel verkrijgbare publieksuitgave werd enige jaren verzorgd door uitgeefreus Reed Business, maar is dus nu overgenomen door het veel kleinere Lenthe.
 
Uitgever-directeur Don Akkermans van Lenthe: 'Lenthe is al jaren een specialist in uitgaven op het gebied van filantropie en sociaal ondernemen. Als niche-uitgever hebben wij een grotere kennis van de sector en, via onze journalistieke medium De Dikke Blauwe, een beter bereik en een grotere autoriteit onder de beoogde doelgroepen. 'Geven in Nederland' past daarom voor de volle honderd procent in onze portfolio en we zijn dus heel blij dat we deze gezaghebbende studie kunnen gaan uitgeven samen met de VU.'
 
Prof. dr. René Bekkers, bijzonder hoogleraar Filantropische Studies en tevens projectleider van 'Geven in Nederland': 'Via Lenthe bereiken we het publiek dat geïnteresseerd is in ons onderzoek. We verwachten dat Lenthe kan bijdragen aan een mooie vormgeving en een goede verspreiding van de onderzoeksresultaten. We kijken uit naar de eerste resultaten van de samenwerking.'
 
'Geven in Nederland 2017' (met de onderzoeksgegevens over het jaar 2015) zal op 20 april a.s. ten doop worden gehouden tijdens 'De Dag van de Filantropie', die in het afgelopen publicatieloze jaar werd overgeslagen. VU en Lenthe werken samen aan een inhoudelijk programma om 'Geven in Nederland 2017' luister bij te zetten.  
 
gerelateerde items