Toon alles (2)
Edwin Venema

SOS Kinderdorpen EU-partner in crisissituaties

12 juni 2017, 07:00
SOS Kinderdorpen is nu offcieel een van de ongeveer 200 ngo-partners van de EU
SOS Kinderdorpen is nu offcieel een van de ongeveer 200 ngo-partners van de EU
SOS Kinderdorpen is erkend als een officiële partner van de humanitaire afdeling van de Europese Commissie, de zogenoemde DG ECHO. Deze afdeling financiert noodhulp aan slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten en trekt hierin samen op met uitvoerende ngo’s en gespecialiseerde VN-agentschappen. SOS Kinderdorpen is nu een van de ongeveerd tweehonderd uitvoerende partner-ngo’s geworden.
 
‘Voor SOS Kinderdorpen is het aangaan van deze Framework Partner Agreement een mooie ontwikkeling’, aldus Stefan van der Swaluw, programmastrateeg van SOS Kinderdorpen. ‘Het geeft ons de mogelijkheid om meer kinderen in nood snel te bereiken en de impact van een ramp tot een minimum te beperken.’
 
Hoewel SOS Kinderdorpen zich van oorsprong focust op langetermijnontwikkeling, kan de internationale kinderontwikkelingsorganisatie vanuit haar bestaande faciliteiten en programma’s in 134 landen direct in actie komen in crisissituaties. SOS Kinderdorpen is vaak al aanwezig in of dichtbij het rampgebied. Hierdoor kunnen SOS-medewerkers direct handelen in geval van nood. Daarnaast is SOS Kinderdorpen in veel landen al decennialang actief, kent er de weg en is de nodige infrastructuur aanwezig.
 
►meer informatie op www.soskinderdorpen.nl
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items