Solveigh Balogh adjunct-directeur Stichting het Gehandicapte Kind

Solveigh Balogh adjunct-directeur Stichting het Gehandicapte Kind
Solveigh Balogh adjunct-directeur Stichting het Gehandicapte Kind
23 juni 2022
Nieuws | | Personalia

Solveigh Balogh (1974) is per 1 juni 2022 de nieuwe adjunct-directeur van Stichting het Gehandicapte Kind. Hiervoor was zij zes jaar werkzaam als bureaumanager bij het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Ook vervulde zij diverse functies bij onder andere Fonds Psychische Gezondheid, Alzheimer Nederland, WorldGranny en Namasté Foundation. Solveigh Balogh volgt Jos de Wit op, die zich ruim tweeënhalf jaar inzette voor de belangen van kinderen met een handicap.

“Mijn chronische aandoening heeft nooit geleid tot niet kunnen meedoen of niet geaccepteerd worden, maar heel veel kinderen met een handicap of aandoening worden wél buitengesloten”, zegt Solveigh Balogh. “Omdat ze iets hebben dat ze ‘anders’ maakt en omdat wij mensen drempels creëren, meestal onbedoeld. Dat dit gebeurt raakt me diep. Het is onrechtvaardig, onnodig en niet oké. Dat ik mag meehelpen aan het wegnemen van drempels en het bevorderen van het sociale welzijn van deze kinderen, vind ik een voorrecht dat me dankbaar en tegelijk ook enorm gedreven maakt. Deze kinderen verdienen onze volledige toewijding en inzet. En die betrokken houding zie ik terug bij mijn nieuwe collega’s van deze mooie organisatie. Mijn ambitie is om met het team van Stichting het Gehandicapte Kind nog meer dingen te kunnen realiseren voor kinderen met een handicap en om een groeiend aantal mensen mee te nemen in ons belangrijke verhaal. Daar hebben we als samenleving allemaal bij te winnen.”

Stichting het Gehandicapte Kind
Stichting het Gehandicapte Kind maakt zich sinds 1950 hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan. De stichting is op een groeipad om met meer donateurs meer impact te kunnen maken voor ruim 100.000 kinderen met een handicap in Nederland. Want ondanks de hoge kwaliteit van zorg in Nederland is eenzaamheid voor kinderen met een handicap nu het grootste probleem. Maar liefst 85% van de kinderen met een handicap heeft geen vriendjes in de buurt. Daarom is de missie: Geen kind zonder vriendjes!

www.gehandicaptekind.nl