Sociale ondernemers VS gaan kandidaten bewerken

20 december 2007
Nieuws | | (Social) Impact

AMSTELVEEN (20 december) - Sociale ondernemers in de VS denken dat zij nieuwe en innovatieve oplossingen voor sociale problemen in huis hebben. Vandaar dat zij een nieuw samenwerkingsverband - America Forward - zijn gestart, dat de presidentskandidaten van (ongevraagd) advies zal gaan voorzien.


Meer dan 60 organisaties in gezondheidszorg, educatie en welzijn zijn bij elkaar gekropen in America Forward. De coalitie hoopt de presidentskandidaten te informeren over de nieuwe manier waarop zij sociale problemen aanpakken, waarbij ondernemerschap wordt gekoppeld aan de goede zaak.

 


Volgens de coalitie zijn al gesprekken gaande met vrijwel alle kandidaten en hun campagneteams. De reacties zouden positief zijn.

 


Barack Obama, die hoopt namens de democratische partij de strijd aan te binden met de Republikeinse kandidaat, heeft als eerste kandidaat een aantal beleidsplannen van America Forward geadopteerd. Obama pleitte in een speech onlangs voor het opzetten van een Social Investment Fund Network en een Office of Social Entrepeneurship om de innovativiteit in de nonprofit wereld aan te zwengelen.