Social Stock Exchange opent later dit jaar

19 maart 2013, 15:21
Social Stock Exchange opent later dit jaar
Social Stock Exchange opent later dit jaar
Britse social ventures die op zoek zijn naar investeerders, kunnen binnenkort terecht bij de Social Stock Exchange. De ‘beurs’ zal openen met zo’n twintig organisaties op de lijst.

De Social Stock Exchange fungeert als een etalage, waarin potentiële investeerders organisaties kunnen bekijken die op zoek zijn naar geld. Het wordt dus geen echte handelsbeurs waar investeringen kunnen worden aangekocht en verkocht, maar een verzamelplek van organisaties die zich presteren aan investeerders. Dat doen ze door middel van een social impact report, waarin alle informatie over de organisatie en haar doelen staan vermeld.

“Impact laten zien”
De Big Lottery Fund kondigde vorige week aan de eerste organisaties met een compleet social impact report te zullen steunen door middel van een Kick-Starter fund met een waarde van 300.000 pond. Nat Sloane, voorzitter van de Big Lottery Fund: “Dit gaat niet alleen zorgen voor meer investeringen in maatschappelijke ondernemingen en goede doelen, het helpt deze organisaties ook hun impact te laten zien.”
gerelateerde items