Toon alles (2)

Social media manager / online redacteur​ bij Vereniging Rembrandt

12 oktober 2018, 12:30
Social media manager / online redacteur​ bij Vereniging Rembrandt
Social media manager / online redacteur​ bij Vereniging Rembrandt
Functie: Social media manager / online redacteur
Organisatie: Vereniging Rembrandt
Aantal uren: 32 per week
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 20 oktober 2018

De Vereniging Rembrandt zoekt per direct een social media manager/online redacteur voor circa 32 uur per week. Aanstelling voor een periode van zes maanden met uitzicht op verlenging. 

Profiel 
De online community manager is een ijzersterke redacteur met een passie voor beeldende kunst. Je ondersteunt het communicatieteam specifiek in het publiceren via de digitale kanalen van de Vereniging Rembrandt waaronder de social media accounts, corporate website, campagnewebsites en mailingen. Je draagt bovendien bij aan het vergroten van het online bereik van de Vereniging Rembrandt en online interactie met (potentiële) leden en samenwerkingspartners. 
De online redacteur is onderdeel van het communicatieteam (circa 3 fte) en geeft mede uitvoering aan de online marketing/communicatiestrategie. 

Taken 
· Bijdragen aan het vergroten van ons online bereik en interactie met uiteenlopende doelgroepen; 
· Uitvoering en meedenken over de social strategie met de nadruk op content- productie en community management. Focus op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter; 
· Online verslaglegging van activiteiten zoals lezingen en ontvangsten van de Vereniging Rembrandt waaronder social posts, inclusief fotografie en/of videoproductie. Evenementen vinden plaats op diverse locaties in Nederland, ook buiten kantooruren; 
· Ondersteuning van de eindredacteur voor de website www.verenigingrembrandt.nl en campagnesites zoals www.alskunstjeliefis.nl. Dit omvat (beeld)research, tekstproductie en plaatsen content voor statische onderdelen en voor dynamische onderdelen zoals nieuws en agenda; 
· Ondersteuning beeldredactie (research, beeldrecht regelen en archivering). 

Wat breng je mee? 
Je bent nieuwsgierig, werkt zorgvuldig en bent een digital native op social media. Je kiest de beste invalshoeken en tone of voice om het nieuws en de activiteiten van de Vereniging te delen. Je hebt ruime redactionele ervaring, bij voorkeur opgedaan in een museum. Enige kunsthistorische kennis strekt tot aanbeveling. 
Je hebt gevoel voor vormgeving en bent bekend met de basis van beeldbewerking van (audio)visuele middelen. Je werkt graag samen in een klein professioneel team, maar functioneert ook prima zelfstandig. 

Over Vereniging Rembrandt 
Vijftienduizend kunstliefhebbers samen, dat is de Vereniging Rembrandt. Sinds 1883 zet dit collectieve mecenaat zich in voor de versterking en bescherming van de Collectie Nederland. 

De leden vinden het belangrijk dat ook de generaties na ons kunnen genieten van topkunst in ons land. Daarom steunt de Vereniging Nederlandse musea bij belangrijke kunstaankopen en maken zij zich sterk voor het behoud van het openbare kunstbezit. Denk aan Het melkmeisje van Johannes Vermeer, De marskramer van Jheronimus Bosch en La perruche et la sirène van Henri Matisse. Maar ook aan het prehistorische Zwaard van Ommerschans enPrototype ‘Lage stoel’ van Gerrit Rietveld. 

In 2018 viert de Vereniging Rembrandt haar 135-jarig bestaan met de tentoonstelling Als kunst je lief is in het Kröller-Müller Museum. Eenmalig worden tachtig aankopen uit veertig musea, allemaal gesteund door de Vereniging Rembrandt in de afgelopen tien jaar, daar bij elkaar gebracht. 

Wij bieden 
Een aanstelling voor een periode van zes maanden met de uitdrukkelijke bedoeling de samenwerking te verlengen. Standplaats van de Vereniging Rembrandt is Den Haag. De werkzaamheden dienen deels maar niet uitsluitend vanuit het kantoor van de Vereniging te worden uitgevoerd. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. 

Reacties en vragen 
Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 20 oktober 2018 naar Vereniging Rembrandt, t.a.v. Femke van Woerden-Tausk, hoofd Communicatie, vanwoerden@verenigingrembrandt.nl 
Voor meer informatie, zie www.verenigingrembrandt.nl of neem contact op met Femke van Woerden of Marloes van Leersum via T 070 427 17 20. 
 
Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
Ook een vacature plaatsen? Klik hier.
 
gerelateerde items