SNS REAAL Fonds geeft uitleg

SNS REAAL Fonds geeft uitleg
SNS REAAL Fonds geeft uitleg
27 februari 2013

De nationalisatie van SNS REAAL heeft voor veel onrust geleid rondom  SNS REAAL Fonds, ook bij vermogensfondsen en haar aanvragers en begunstigden. SNS REAAL Fonds heeft aanvragers inmiddels per brief uitleg gegeven over de stand van zaken.

SNS REAAL Fonds opereert onafhankelijk van SNS REAAL. Het Fonds ontvangt haar jaarlijkse budget van de Stichting Beheer SNS REAAL, tot voor kort meerderheidsaandeelhouder van SNS REAAL. De Nederlandse Staat is nu de enige aandeelhouder. Op dit moment is nog onduidelijk wat de consequenties voor het Fonds zijn op de langere termijn. Stichting Beheer SNS REAAL beschikt over een vrij belegbaar vermogen van circa 160 miljoen euro.

Brief aan aanvragers
SNS REAAL Fonds levert met een budget van 14 miljoen euro per jaar een substantiële bijdrage aan vele projecten in de kunst- en cultuursector. Dit budget blijft in 2013 gelijk, zo meldt het fonds. Alle aangegane verplichtingen worden door het fonds nagekomen en openstaande aanvragen worden langs de gebruikelijke weg behandeld. Alle aanvragers hebben deze week een brief ontvangen van SNS REAAL Fonds met uitleg over de stand van zaken. De volledige tekst van de brief is te lezen op: www.snsreaalfonds.nl.