Toon alles (2)
Edwin Venema

Sjoerd Eisma bestuurslid Fonds 1818

23 January 2016, 22:02
Sjoerd Eisma: in bestuur van vermogensfonds Fonds 1818
Sjoerd Eisma: in bestuur van vermogensfonds Fonds 1818
Het bestuur van Fonds 1818 heeft Sjoerd Eisma met ingang van 1 januari 2016 benoemd tot nieuw bestuurslid. Hij vervangt Rien van Gendt die per 31 december de maximale zittingstermijn van negen jaar bereikt.

‘Van Gendt heeft een leidende rol gespeeld bij het moderniseren en meer duurzaam maken van het beleggingsbeleid van Fonds 1818. Onder meer is onder zijn leiding besloten tot het starten van een nieuwe beleggingscategorie: maatschappelijk relevante investeringen’, meldt het bestuur van Fonds 1818.

Sjoerd Eisma (1949) is van 1972 tot 2011 advocaat geweest in Den Haag en Amsterdam bij DeBrauw. Hij heeft naast de advocatuur tal van nevenfuncties vervuld in het bedrijfsleven (o.a lid RvC Rabobank Nederland en lid RvC SDU Uitgevers), in het onderwijs (o.a. bijzonder hoogleraar bank en effectenrecht/ financiële markten in Leiden en Amsterdam en voorzitter RvT Hogeschool der Kunsten in Den Haag) en in het culturele leven (o.a. voorzitter RvT Kröller-Muller Museum en lid RvT Haags Kinderatelier). Op dit moment is hij onder meer voorzitter van de RvC van Hal Holding NV en voorzitter van de RvT van de Vereniging van Effectenbezitters.

Naast de functie van bestuurslid wordt Eisma ook voorzitter van de Adviescommissie Beleggingen van Fonds 1818.
 
gerelateerde items