Toon alles (2)

Simone van Bijsterveldt nieuwe CFO Novamedia

9 mei 2016, 10:00
Simone van Bijsterveldt: volgt Ruud Esser op als CFO van loterijbedrijf Novamedia
Simone van Bijsterveldt: volgt Ruud Esser op als CFO van loterijbedrijf Novamedia
Simone van Bijsterveld, Managing Director Media en directeur van uitgeverij Nieuw Amsterdam, is de nieuwe CFO van Novamedia. Ze volgt Ruud Esser op, die na elf jaar bij de organisatie met pensioen is gegaan.
 
Vorige maand kondigde directeur Boudewijn Poelmann al aan dat Ruud Esser dit jaar de organisatie wilde verlaten. ‘Ruud is al werkzaam bij Novamedia sinds 1985 en heeft daardoor een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de loterijen. We zijn dan ook blij dat Ruud er niet volledig mee stopt; hij blijft deels actief als zakelijk directeur van Nieuw Amsterdam’, aldus Poelmann.
 
Nieuw Amsterdam
Poelmann is content met het feit dat Essers opvolger werd gevonden binnen de eigen gelederen. Van Bijsterveldt werkt al meer dan tien jaar bij de organisatie, waarvan ze vier jaar als financieel directeur verantwoordelijk was voor de financiën van de Nederlandse loterijen. Ook is ze zakelijk directeur van uitgeverij Nieuw Amsterdam, dat inmiddels bestaat uit de Wereldbibliotheek, uitgeverij Bas Lubberhuizen en Nederland Amsterdam University Press. Samen met de boekenclub ECI en de Amsterdamse boekhandel Scheltema maakt Nieuw Amsterdam Uitgevers deel uit van Novamedia. Van Bijsterveldt is op 1 mei begonnen in haar nieuwe functie.
gerelateerde items