Sigrid van Aken opnieuw nummer 1 in Opzij Top 100

13 oktober 2015, 12:33
Sigrid van Aken: grote-invloed-achter-de-schermen-vrouw.
Sigrid van Aken: grote-invloed-achter-de-schermen-vrouw.
Gisteren is voor de zevende keer de OPZIJ Top 100 van de meest invloedrijke vrouwen van Nederland bekendgemaakt. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is uitgeroepen tot de absolute nummer één. Sigrid van Aken (voorzitter Goede Doelen Loterijen) voert wederom de lijst van de categorie Goede Doelen aan.

Volgens de jury is Van Aken (foto) minder duidelijk in beeld dan voorheen, omdat ze meer achter de schermen werkt. Ze hoort toch bovenaan de lijst, want ze is de enige vrouw op zo’n hoge positie in deze categorie. ‘Ik wil altijd werken in een omgeving waar maatschappelijke relevantie voorop staat en ik wil nooit in een hoek zitten waar onverschillig tegen de grote vraagstukken in de wereld wordt aangekeken’, aldus Van Aken.
Ellen Greve van KNGF Geleidehonden kwam in de categorie Goede Doelen als nieuwkomer binnen op de achtste plaats.

Jury
De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (oud-minister VROM, voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (Oprichter/Partner NGL International en Woman Capital, commissaris, executive coach), Maria Henneman (directeur/eigenaar Maria Henneman Media Management bv.) en Irene de Bel, hoofdredacteur Opzij.

Klik hier voor de nummers 1 in de tien categorieën.
gerelateerde items