SIDN fonds start eerste aanvraagronde internetprojecten

SIDN fonds start eerste aanvraagronde internetprojecten
SIDN fonds start eerste aanvraagronde internetprojecten
15 april 2015
Nieuws | | Vermogensfondsen

SIDN fonds is een aanvraagronde gestart voor projecten die het internet op innovatieve manieren kunnen versterken. Het onafhankelijke fonds heeft een eigen website gelanceerd en het bestuur van het fonds wordt geadviseerd door experts en vertegenwoordigers van de Nederlandse internetgemeenschap, onder wie ZKH Prins Constantijn van Oranje (foto), die zich als lid van de raad van advies aan het fonds hebben verbonden.

Constantijn van Oranje is voorzitter van de raad van advies. ‘De economie en maatschappij veranderen snel, vooral door toedoen van nieuwe technologie met het internet als een centrale infrastructuur’, legt hij uit. ‘Nu we veel afhankelijker worden van dat internet, is het ook heel belangrijk dat we ervoor zorgen dat dat internet open blijft, dat het betrouwbaar blijft en dat het een mondiale infrastructuur blijft. Daar is SIDN fonds voor opgericht. Om te zorgen dat we in Nederland werken aan het behoud van het internet zoals we dat kennen en het versterken daarvan. Maar ook om innovatieve toepassingen van internettechnologie in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs mogelijk te maken.’

Eerste call: een sterker internet
Tot en met 18 mei kunnen projectaanvragen worden ingediend. De eerste aanvraagronde richt zich op projecten die het internet versterken. Denk aan nieuwe toepassingen van digitale technologie, innovatieve en gebruiksvriendelijke software/hardware, zoals een gebruiksvriendelijke oplossing voor end to end encryptie bijvoorbeeld. Maar ook projecten die volwassenen, jongeren of kinderen uitrusten met kernvaardigheden om zich veilig, vrij en vol vertrouwen op internet te bewegen.