SGP wil milieuorganisaties aangepakt zien

18 september 2008
Nieuws | | Politiek en overheid

AMSTELVEEN (18 september) - Na de troonrede volgen traditiegetrouw de algemene beschouwingen en de begrotingsdebatten. SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies heeft dinsdag uitgehaald naar de milieuorganisaties, die volgens hem streng door het kabinet moeten worden aangepakt.


Na de publicatie van het boek van Wijnand Duyvendak (ondertussen vertrokken uit de kamer) liggen als ‘links' gepercipieerde organisaties en politici met een verleden bij deze clubs onder vuur. Dat was ook deze week te merken tijdens de debatten die volgden op de troonrede.

 


De SGP wil dat de milieuorganisaties pas op de plaats maken en de agrarische sector niet meer op de huid zitten. De boeren doen voldoende aan duurzaam ondernemen en zouden de ruimte moeten krijgen om gewoon hun boterham te verdienen, aldus de SGP. Indien nodig moet het kabinet strenge maatregelen nemen tegen de milieuorganisaties.

 


VVD-fractievoorzitter Mark Rutte had eveneens weinig goede woorden over voor de milieuorganisaties. Eindeloos procederende milieuclubs zijn hem een doorn in het oog. De VVD werkt aan initiatiefwetsvoorstel dat het maatschappelijke organisaties onmogelijk moet maken om naar de rechter te stappen voorafgaand aan de aanleg van wegen.