SGP-voorzitter Zevenbergen geeft wachtgeld voortaan aan goede doelen

24 september 2018, 06:00
SGP-voorzitter Peter Zevenbergen van Alblasserdam gaat zijn maandelijkse wachtgeld voortaan schenken aan goede doelen. 
SGP-voorzitter Peter Zevenbergen van Alblasserdam gaat zijn maandelijkse wachtgeld voortaan schenken aan goede doelen. 
SGP-voorzitter Peter Zevenbergen van Alblasserdam gaat zijn maandelijkse wachtgeld voortaan schenken aan goede doelen. Zevenbergen, krijgt naast zijn salaris als directeur van het Wartburg College in Rotterdam, al twaalf jaar lang wachtgeld, een bedrag van 1.450 euro netto per maand, meldt de Volkskrant
 
De SGP-voorzitter ontvangt al wachtgeld sinds 2006, het jaar dat hij afzwaaide als wethouder en aan de slag ging bij het Wartburg College. Zevenbergen heeft recht op het wachtgeld, omdat hij twaalf jaar wethouder is geweest in Alblasserdam, en als onderwijsdirecteur verdient hij minder dan als gemeentebestuurder. De 62-jarige Zevenbergen krijgt dat tot zijn pensioen in 2021.
 
De kwestie is vier jaar geleden al besproken in de gemeenteraad van Alblasserdam, waar bezwaren leefden. Toenmalig burgemeester Blase heeft een gesprek gehad met Zevenbergen om hem met ‘een moreel appel’ te bewegen van de regeling af te zien. Inmiddels is er spoedoverleg geweest tussen het SGP-bestuur, de gemeente Alblasserdam en de fractie van de SGP in het dorp. ‘Het overleg heeft geleid tot de conclusie dat Peter Zevenbergen, ondanks zijn recht op de wachtgeldregeling, vanaf nu het volledige bedrag wat hem maandelijks als wachtgeld wordt uitgekeerd, ten dienste stelt aan de gemeenschap. Een externe accountant zal hierop toezien en jaarlijks rapporteren aan het SGP-hoofdbestuur.’ Het is niet bekend aan welke goede doelen het bedrag wordt gedoneerd.
 
(Bron: NOS, AD, Volkskrant)
 
gerelateerde items