Serviceclubs partneren met ontwikkelingsorganisatie VSO

31 augustus 2006
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking


Deze week tekende SIN, de koepel van elf Serviceclubs in Nederland (o.a. Rotary en Lions), voor een nauwe samenwerking met de internationale ontwikkelingsorganisatie VSO (Voluntary Service Overseas). VSO Nederland heeft op dit moment een business partnership met o.a. Randstad, Accenture en Shell.

 


Bij SIN zijn ca. 50.000 serviceclubleden aangesloten. Leden van Serviceclubs zijn veelal goed opgeleide mensen met een schat aan kennis en ervaring. Mensen die VSO goed kan gebruiken om haar partnerorganisaties in ontwikkelingslanden te versterken. Tegelijkertijd kunnen leden van Serviceclubs met een uitzending via VSO concreet invulling geven aan de doelstelling van een Serviceclub: het opkomen voor groeperingen in probleemsituaties. In dit geval in ontwikkelingslanden. 'De samenwerking met SIN betekent voor VSO toegang tot een geheel nieuw potentieel aan kandidaten. De Serviceclubs zijn grote netwerken van betrokken, hoog opgeleide, ervaren vakmensen met vele diverse achtergronden. Er zijn leden met een bestuurlijke -, medische - en onderwijsachtergrond en daardoor zijn zij op vele terreinen inzetbaar', aldus Joris Eekhout, directeur VSO Nederland.

 


Nico de Boer, vice-voorzitter van SIN, over de samenwerking: 'De samenwerking met VSO past prima in onze doelstelling: internationaliseren en dienstbaar zijn aan mensen, die hulp kunnen gebruiken op humanitair, educatief en/of cultureel gebied. Dit samen met professionaliteit garandeert een belangeloze overdracht van kennis en kunde aan een ontwikkelingsland.'