Senior marketeer bij Artsen zonder Grenzen

5 maart 2018, 05:58
Senior marketeer bij Artsen zonder Grenzen
Senior marketeer bij Artsen zonder Grenzen
Functie: Senior marketeer
Organisatie: Artsen zonder Grenzen
Aantal uren: 32-40 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 18 maart
 
Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving. Meer dan 450.000 Nederlanders steunen ons werk maar in een snel veranderende context zoeken wij naar nieuwe manieren om mensen aan ons te binden.
 
Senior Marketeer
(32-40 uur p/w)
Conversiegedreven marketeer die content vertaalt in behoefte gedreven klantreizen.

De functie
Als senior marketeer ben je verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en coördinatie van campagnes en klantreizen die gericht zijn op het werven en behouden van supporters (waaronder donateurs) en inkomsten van en voor Artsen zonder Grenzen.
Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden.
 • Je bent verantwoordelijk voor een aantal klantreizen en bepaalt welke communicatiemix, content en proposities hiervoor worden ingezet.
 • Je maakt en optimaliseert deze klantreizen in nauwe samenwerking met collega’s op de afdeling en externe bureaus.
 • Je interpreteert data, vertaalt deze in acties en initieert relevante analyses.
 • Je ontwikkelt in samenwerking met in- en externe stakeholders direct mails en e-mailings.
 • Binnen de klantreizen die je ontwikkelt, zijn direct mailings en e-mailings een belangrijke inkomstenbron. Jij bent hiervoor resultaatverantwoordelijk.
 • Je stuurt externe bureaus aan.
 • Je volgt nauwlettend interne en externe ontwikkelingen, waardoor je kansen signaleert en doorlopend klantreizen kunt optimaliseren.

Waar ben je goed in?
Je bent een enthousiaste team player die zich bewust is van zijn omgeving, die in staat is om overzicht te houden en mensen weet te overtuigen. Je bent analytische sterk, weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden, bent resultaatgericht en gaat fact based te werk. Verder weet je klantinzichten te vertalen in online en offline briefings.
Je hebt aantoonbaar ervaring met het ontwikkelen van resultaatgerichte offline en online middelen.
De CRM marketeer rapporteert aan de coördinator Private Fundraising & Campaigns. Behalve met de collega’s uit je team, werk je nauw samen met het team Database Management en het team Contentmarketing.

Profiel 
 • Een HBO/WO werk –en denkniveau
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie ((online) direct marketing)
 • Ervaring met het opstellen en monitoren van klantreizen
 • Proactieve houding en omgevings-sensitief
 • Je bent analystisch, slagvaardig, hebt overtuigingskracht en denkt in kansen.
 • Ruime kennis van online marketing, emailmarketing, CRM en klantcontactstrategieën

Wij bieden voor deze functie
 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum €2.737 en maximum €3.909 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring voor deze functie.
 • Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
 • Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martijn Uijlenhoed (Coördinator Private Fundraising & Campaigns tel: 020 - 520 840 85 54)

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je hier online solliciteren.

= De sluitingsdatum voor deze vacature is 18 maart 2018 =
 
gerelateerde items