Toon alles (2)

Senior Fondsenwerver Particuliere Markt bij UNHCR

14 februari 2018, 09:00
Senior Fondsenwerver Particuliere Markt bij UNHCR
Senior Fondsenwerver Particuliere Markt bij UNHCR
Functie: Senior Fondsenwerver Particuliere Markt
Organisatie: UNHCR The Netherlands
Aantal uren: 32-40 uur
Locatie: The Hague
Vervaldatum: 23 februari

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Opgericht in 1950 en werkzaam in 125 landen om mensen die gedwongen op de vlucht zijn te helpen en te beschermen. Momenteel is er een recordaantal mensen op de vlucht voor conflict en vervolging. Ons werk is belangrijker dan ooit.

UNHCR wordt grotendeels gefinancierd door vrijwillige bijdragen van lidstaten. Door de huidige omvang van de problematiek is dit niet meer voldoende. Daarnaast neemt de bijdrage van de lidstaten ieder jaar af waardoor fondsenwerving in de private sector steeds belangrijker wordt. In Nederland is in het afgelopen jaar een start gemaakt met fondsenwerving. Voor de komende jaren is er een ambitieus groeiscenario opgesteld. Wij bieden je een unieke kans om aan deze groei bij te kunnen dragen.
Wij zijn op zoek naar een ‘senior fondsenwerver particuliere markt’ om onze afdeling Fondsenwerving & Partnerships te versterken (32-40 uur per week). Als senior fondsenwerver ben je operationeel verantwoordelijk voor het team ‘individual giving’. Jullie voeren de ambitieuze fondsenwervingsstrategie gericht op nieuwe donateurs, bestaande machtigers en losse giftgevers uit. Hierbij richt het team zich op acquisitie, behoud en waardevermeerdering. Vanuit inzichten uit de markt en de specifieke doelgroep ontwikkelen jullie vernieuwende proposities die aansluiten op behoeftes én passen bij de missie van UNHCR.

Het team
Je maakt deel uit van het Fondsenwerving & Partnerships team van UNHCR Nederland (Private Sector Partnerships). Dit is een klein team dat hard groeit. We bouwen het fondsenwervende kantoor van ‘the ground up’. Daarnaast werk je nauw samen met onze internationale collega’s, onze regionale kantoren in Brussel en Kopenhagen en met verschillende inhoudelijke programmateams binnen UNHCR zoals Externe relaties. Je rapporteert aan het hoofd van het team, de PSP Officer.

Wie zoeken we?
Je bent een ervaren fondsenwerver die als geen ander weet hoe je de verschillende kanalen (F2F, telemarketing, DRTV, online) effectief inzet, daarbij streef je voortdurend naar verdere ontwikkeling en innovatieve inzet van deze kanaal. Je bent gebrand op het behalen van resultaten en stelt alles in het werk om de gestelde doelen te behalen. Met een flinke dosis creativiteit zorg je dat onze donateur gezien en gewaardeerd wordt.
 • Je bent goed op de hoogte en hebt inzicht in marktontwikkelingen op het gebied van (nieuwe) fondsenwervingstechnieke en zet inzichten om in concrete acties
 • Hebt bij voorkeur ervaring in het werken bij een internationale non-profit organisatie
 • Je werkt resultaatgericht, de kwaliteit van je werk staat hoog in je vaandel en samenwerken zit in je bloed
 • Je bent een representatieve vertegenwoordiger van UNHCR Nederland en hebt het talent om mensen te motiveren
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en je bent een sterke onderhandelaar
 • Je hebt goede projectmanagement vaardigheden

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je bent verantwoordelijk ontwikkeling van strategie, beleid en jaarplannen voor de particuliere markt
 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen en campagnes van UNHCR en beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van fondsenwerving, direct- en online marketing en hebt visie op het in de praktijk brengen van relatiegerichte fondsenwerving (minimaal 6 jaar)
 • Je bent verantwoordelijk voor het overzien van het ‘Individual Giving’ programma van UNHCR, voor zowel acquisitie en retentie (Particuliere Markt)
 • Je ontwikkelt de loyaliteits- en retentiestrategie en bouwt deze om naar een operationeel jaarplan en begroting
 • Op basis van het jaarplan help je om contactmomenten met donateurs te optimaliseren en nieuwe contactmomenten te bedenken en testen
 • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren, monitoren en verbeteren van direct marketingactiviteiten gericht op de achterban van UNHCR en zorgt hierbij dat onze visie op loyaliteit en retentie goed doorgevoerd is
 • Je ziet toe op de resultaten (kwantiteit, kwaliteit en de processen) van direct marketing acties, monitort en optimaliseert deze voortdurend
 • Je richt je daarbij op verschillende donateursgroepen, voor wie je elk een eigen plan uitzet (denk aan een welkomst-traject of een bedankplan)
 • Je onderzoekt, test en ontwikkelt nieuwe mogelijkheden om donateurs te behouden en enthousiasmeren
 • Je helpt om maandelijkse resultaten en voortgang van het loyaliteits- en retentie jaarplan en budget te rapporteren

Locatie:
UNHCR Nederland, Den Haag

Applications:
Interested applicants should submit their letter of motivation and Personal History Form (P11), including testimonials/degrees/certificates to DENCOCMUHR@unhcr.org indicating “Associate PSP Officer, Individual Giving” in the subject of the email. Only applications in English will be considered.
Vragen over de vacature kunnen terecht bij Saskia Baar, baars@unhcr.org. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Er wordt alleen contact opgenomen met geselecteerde kandidaten.
P11 forms are available on www.unhcr.org/recruit/p11new.doc.
The deadline for applications is Friday 23 February 2018. 
 
gerelateerde items