Toon alles (3)

Senior campagnemanager bij VSO

10 juli 2018, 05:55
Senior campagnemanager bij VSO
Senior campagnemanager bij VSO
Functie: Senior campagnemanager
Organisatie: VSO
Aantal uren: 32-36 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 30 juli
 
Wil jij werken aan het versterken van ons merk en de groei van onze achterban? VSO zoekt (per direct) een ambitieuze en slagvaardige Senior campagnemanager voor 32 tot 36 uur per week. VSO strijdt voor een wereld zonder armoede, en doet dat met inzet van vakexperts. Niet op afstand, maar midden in het echte leven, dáár. VSO-ers delen hun deskundigheid om zo weerbaarheid te vergroten en een blijvende verandering te ontketenen. Jaarlijks werken 80 vakexperts via VSO in Afrika en Azië. Zij werken binnen de VSO-programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid.

VSO werft en begeleidt de vakexperts. Daarnaast bouwen we mee aan de programma’s van onze landenkantoren door fondsen te werven en partnerschappen af te sluiten met fondsen, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Als senior campagnemanager lever je hieraan een belangrijke bijdrage.

Taken
Wat ga je doen?
De komende jaren werken we bij VSO aan een sterk merk en het vergroten en beter betrekken van onze achterban. We willen meer middelen kunnen inzetten voor ons werk in Afrika en Azië. In deze functie leid en ontwikkel je VSO’s activiteiten op het gebied van (fondsenwervende) campagnes en corporate positionering. Je geeft daarbij functioneel leiding aan de experts binnen het team Fondsenwerving & Communicatie. Je taken zijn onder andere:
 • Ontwikkelen en leiden van geïntegreerde campagnes, die tot doel hebben fondsen te werven voor de missie van VSO en de achterban te vergroten door middel van een onderscheidende positionering
 • Aansturen van het team en samenwerking met overige collega’s bij het uitvoeren van deze geïntegreerde campagnes. Je stelt duidelijke targets en stuurt op het behalen daarvan.
 • Daarbij heb je ook oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden F&C.
 • Je bent verantwoordelijk voor het merk VSO en de corporate communicatie; je draagt bij aan het versterken van het merk VSO en het vergroten van de bekendheid. Je neemt onder andere het voortouw op het gebied van pers en publiciteit en corporate communicatie.
 • Ontwikkelen van de strategie voor fondsenwerving en communicatie in samenwerking met het team van experts •Je zorgt voor een goede verbinding met de andere activiteiten van VSO en de collega’s die daarvoor verantwoordelijk zijn.
 • Je draagt bij aan een goede samenwerking met en verdere integratie binnen de internationale VSO-organisatie.

Met wie?
Je bent onderdeel van het warme en vooral enthousiaste VSO NL team (20 collega’s) in Utrecht. Het team Fondsenwerving & Communicatie bestaat uit zes collega’s. Dit zijn allemaal gedreven specialisten: senior fondsenwerver, datamarketeers, contentmarketeer, online marketeer, coördinator vrijwilligers en community en de junior medewerker Fondsenwerving & Communicatie. Je werkt in deze functie nauw samen met de directeur van VSO, aan wie je ook rapporteert.
VSO in Nederland is onderdeel van de internationale VSO-organisatie. Je werkt direct samen met internationale VSO-collega’s in Londen in de Public Fundraising en Marketing teams en ook waar nodig met de landenkantoren in Afrika en Azië. Je onderhoudt ook relevante contacten in het Nederlandse netwerk.

Functie-eisen en profiel
Jouw profiel
 • Energieke persoonlijkheid met een focus op resultaat.
 • Goede leiderschapskwaliteiten: je bent initiatiefrijk, ambitieus en hebt een helicopterview.
 • Conceptueel werk- en denkvermogen: je denkt strategisch en weet dit ook te vertalen naar concrete acties en innovaties.
 • Hands-on mentaliteit: je gaat voorop in de uitvoering zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.
 • Goede peoplemanager: je bent verbindend, geeft feedback, en zorgt voor goede relaties met collega’s en partners.

En verder
 • Een ruime ervaring met het leiden van campagnes gericht op het mobiliseren van mensen en middelen voor maatschappelijke doelen.
 • Ervaring met corporate communicatie, pers en publiciteit.
 • Een afgeronde relevante WO/HBO+-opleiding.
 • Je hebt kennis en ervaring opgedaan in de goede doelen branche, met name op het gebied van fondsenwerving en marketing.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd voor de doelen van VSO.
 • En hebt gevoel voor humor!

Ons aanbod
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden; CAO Sociaal Werk
 • Salaris: minimaal € 3076,- maximaal € 4.902,- op basis van 36 uur.
 • Een maandelijks opgebouwd individueel keuzebudget; opgebouwd uit 18% van het bruto salaris.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget.
 • Goede koffie en vers fruit!
Naast het opdoen van kennis en ervaring binnen het netwerk van een internationale organisatie en het bijdragen aan een prachtige maatschappelijke doelstelling bieden wij jou de gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van training en opleiding.

Informeren en solliciteren
Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan ons profiel, twijfel dan niet en solliciteer direct! Mail jouw motivatie en CV uiterlijk 12 augustus onder vermelding van: vacature manager Senior campagnemanager, aan Anita van Dijk: personeelszaken@vso.nl
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie, neem dan contact op met Anne Marie de Walle, manager Fondsenwerving & Communicatie a.i. via a.dewalle@vso.nl of 06 416 48 836 (t/m 29 juli) of met Erik Ackerman, directeur, via e.ackerman@vso.nl of 06 2707 4934 (vanaf 6 augustus). De eerste gesprekken vinden plaats op 20 of 21 augustus. De tweede gesprekken vinden plaats op 27 augustus.

Locatie: VSO is gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) een inspirerende en eigentijdse omgeving op loopafstand van Utrecht CS.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
 
gerelateerde items