Seminar: Filantropie in onze landelijke politiek

16 februari 2017, 15:30
7 maart: seminar Filantropie en politiek
7 maart: seminar Filantropie en politiek
De verkiezingsprogramma’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn blind voor het particulier initiatief, constateerde prof. Theo Schuyt in NRC Handelsblad op 23 november 2016. Hoe kan dat? En hoe kunnen we de politieke ogen openen voor de rol van vrijwilligerswerk en filantropische instellingen in het bevorderen van maatschappelijke verbondenheid? Het Centrum voor Filantropische Studies van de VU houdt daarom op dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur een seminar over filantropie in onze landelijke politiek.
 
Tijdens dit seminar geeft Theo Schuyt zijn visie op de staat van de sector filantropie. Daarnaast spreekt Willem Trommel, hoogleraar beleids- en bestuurswetenschap, over de rol van de overheid. Volgens Trommel maakt de overheid zich vaak schuldig aan gulzig bestuur. Vervolgens gaan politici van verschillende partijen in discussie, waaronder Diederik Olders (#18 kandidatenlijst SP) en Suzanne Kröger (#11 kandidatenlijst GroenLinks). Met een aantal andere partijen is de VU nog in gesprek.
 
Inhoud seminar
Tijdens het seminar gaan sprekers uit politiek, wetenschap en praktijk het gesprek aan. Wat kan de politiek betekenen voor vrijwilligersorganisaties, goede doelenorganisaties en fondsen? Welke gevolgen hebben de verkiezingen voor het filantropische landschap?
 
Aanmelden
Het seminar is gratis en staat open voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden. Tijdens het seminar krijgt ook het publiek de kans om vragen te stellen of zich te mengen in de discussie. Aanmelden kan voor zondag 5 maart via deze link. U ontvangt dan in de aanloop naar het seminar meer informatie over de sprekers en de precieze locatie.
 
Dit het eerste seminar in een reeks nieuwe seminars georganiseerd door het Centrum voor Filantropische Studies. Nog voor de zomer zullen nog twee seminars plaatsvinden, waarna in het najaar een nieuw programma volgt.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items