Seminar plus onderzoek naar duurzaam beleggingsbeleid

10 november 2010
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (10 november) - Op 1 december zullen de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek naar het duurzame beleggingsbeleid bij maatschappelijke instellingen bekend worden gemaakt. Dat gebeurt tijdens een gratis middagseminar georganiseerd door Stichting Pequeno, Maastricht University, EIRIS en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Kempen Capital Management is host.

Het onderzoek naar de mate van duurzaam beleggingsbeleid en de transparantie daarover onder maatschappelijke instellingen wordt uitgevoerd door de VBDO in samenwerking met Eiris en prof. Harry Hummels. Opdrachtgever is vermogensfonds Pequeno, dat al geruime tijd institutioneel lid is van de VBDO. Pequeno-directeur Irene Mol: "Omdat de VBDO een onafhankelijke partij is en ervaring heeft met het ontwikkelen van benchmarks voor andere sectoren, zoals pensioenfondsen en verzekeringen, leek mij dit een goede partij om dit onderzoek te doen."
De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een middagseminar bij Kempen Capital in Amsterdam, dat als gastheer optreedt. Mol: "Dit seminar is gratis en specifiek gericht op fondswervende instellingen, vermogensfondsen, kerkelijke instellingen en MF-organisaties. Er is veel ruimte voor het delen en bespreken van de dilemma's van duurzaam en missiegerelateerd investeren door maatschappelijke instellingen en er zijn inspirerende sprekers."

Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u zich aanmelden via: info@vbdo.nl. Vermeld daarbij met uw naam, functie, organisatie en contact- en factuurgegevens samen met het nummer van de sessie (zie onderstaand de beschrijving) waar u aan wilt deelnemen. Sluitingsdatum is 26 november.

Maak bij u inschrijving een keuze uit een van deze drie sessies:
Sessie 1 Hoop doet leven, investeren in plaats van geven
Moderator : prof. dr. Harry Hummels
Dilemma : Hoe dien ik mijn missie met mijn vermogen? Met welke dilemma's krijgt een instelling te maken wanneer zij een visie ontwikkelt op het gebied van verantwoord vermogensbeheer?

Sessie 2 Van barriëre naar perspectief
Moderator : Jan Willem Nieuwenhuys, NBC Vermogensbeheer
Dilemma : Wat zijn de barriëres voor een succesvolle ontwikkeling en implementatie van verantwoord beleggen voor charitatieve instellingen?

Sessie 3 Hoe bepaal ik de duurzaamheidscriteria die aansluiten bij de specifieke missie van de organisatie?
Moderator : Nader te bepalen