Sector zoekt nog financiering voor aanloopkosten CBF

17 september 2015, 04:00
CBF-directeur Schmidt: zoekt nog een tonnetje of zeven...
CBF-directeur Schmidt: zoekt nog een tonnetje of zeven...
De filantropiesector zoekt nog steeds financiering voor alle aanloopkosten van het nieuwe toezicht op fondsenwervende instellingen onder regie van het CBF. Het gaat om een bedrag rond de zeven ton.

CBF-directeur Dedan Schmidt bevestigt desgevraagd het ‘spannend’ te vinden dat voor alle huidige aanloopkosten naar het nieuwe toezichtsmodel nog geen dekking is gevonden. Schmidt: ‘Wij moeten nu investeringen doen op ICT-gebied, onderzoek en het houden van dialoogsessies, om tot een nieuwe, moderne vorm van toezicht te komen. We zullen ons daarvoor moeten omvormen.’

Wie de investeringskosten van CBF-nova - waarin binnenkort ook opgenomen toezichthouder RfB - zou moeten ophoesten, is op dit moment dus nog onduidelijk. Een meervoudige financieringsvorm, waarin sector en overheid samen de kosten dragen, ligt het meest voor de hand. Ook een maatschappelijke investering van een vermogensfonds, dat bijdragen aan de filantropische infrastructuur van ons land in de doelstellingen heeft opgenomen, is een mogelijkheid.
gerelateerde items