Toon alles (1)

Oud-minister Schultz van Haegen bestuursvoorzitter Porticus

20 december 2017, 10:00
Oud-minister Melanie Schultz van Haegen volgt op 1 april interim bestuursvoorzitter George Kabalt op bij Porticus,  de stichting van de familie Brenninkmeijer
Oud-minister Melanie Schultz van Haegen volgt op 1 april interim bestuursvoorzitter George Kabalt op bij Porticus,  de stichting van de familie Brenninkmeijer
Oud-minister Melanie Schultz van Haegen wordt bestuursvoorzitter van Porticus de stichting van de miljardairsfamilie Brenninkmeijer. Porticus financiert projecten op onder meer het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, het katholieke geloof, economische ontwikkeling en klimaatverandering. Het gaat jaarlijks om zo'n 1.700 projecten in een kleine negentig landen. Er werken 160 mensen in twaalf landen voor de stichting. Ze volgt per 1 april de de huidige interim bestuursvoorzitter George Kabalt op.
 
In een toelichting zegt Schultz voor Porticus te hebben gekozen vanwege haar interesse 'in grote maatschappelijke onderwerpen zoals de gevolgen van klimaatverandering en sociale ongelijkheid'. Een voorbeeld van een project op grotere schaal is het in 2015 gestarte initiatief A World at School. Dit programma biedt gevluchte Syrische en lokale kinderen in opvanglanden zoals Libanon en Jordanië een veilige omgeving om te leren en zich te ontwikkelen. Hoeveel geld er in de projecten omgaat is onbekend. Porticus publiceert geen jaarverslag.
 
De voormalig minister van Infrastructuur en Milieu (2010-2017) en staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat (2002-2007) werd genoemd voor de functie van president-directeur van Schiphol. Dat leverde haar op voorhand al veel kritiek op, maar in reactie op Kamervragen schreef ze dat ze daar niet voor was benaderd er niet over had nagedacht.
 
(Bron: NOS, FD)

Luister naar het commentaar van DDB-hoofdredacteur Edwin Venema op Radio 5 n.a.v. dit bericht: klik hier

 
gerelateerde items