Toon alles (1)

Schaapsherder voor een dag: adopteer een schaap

31 oktober 2016, 00:00
Adopteer een schaap
Adopteer een schaap
Schapen zijn ideale grasmaaiers. Ze zijn van oudsher een vanzelfsprekend beeld bij de opbloeiende paarse heide van de Sallandse Heuvelrug. En aaibaar bovendien. Door schapen in te zetten in plaats van machines, ontstaat er weer een schilderachtig en gevarieerd landschap. Maar een kudde vraagt ook om onderhoud. Met je donatie maak je dit onderhoud mogelijk. Sponsor jij een schaap?
 
Een kudde is ook levend cultureel erfgoed en vervult een functie bij recreatie en educatie van bezoekers. Daarnaast draagt het bij aan biodiversiteit: er worden verschillende schapenrassen in stand gehouden en de kuddes dragen bij aan een betere flora en fauna.
In totaal is er om de schaapskudde het hele jaar in te zetten ruim € 70.000 nodig. Met behulp van de provincie Overijssel is al een aanzienlijk bedrag van € 30.000 gerealiseerd.
Met het Buitenfonds hopen we de overige € 40.000 voor de schapen te werven. Help jij ook mee?
 
Om de kudde het hele jaar in te zetten, zijn er donateurs nodig. Dankzij het Buitenfonds is het mogelijk om een (deel van een) kudde te adopteren. Voor € 50 adopteer je een schaap! Adopteer je 4 schapen of meer, mag je 1 dag met een echte schaapsherder mee de heide op om je eigen kudde te herderen. En we weten allemaal: als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer.
 
Klik hier voor meer informatie of om te doneren.
 
gerelateerde items