Save the date 26 oktober - Civil Power: filantropie terug naar de tekentafel!

Save the date 26 oktober - Civil Power: filantropie terug naar de tekentafel!
Save the date 26 oktober - Civil Power: filantropie terug naar de tekentafel!
31 maart 2022
Nieuws | | Civil Power

Save the date: 26 oktober

Civil Power brengt filantropie terug naar de tekentafel!

  • Urgent thema extra relevant voor directies en RvT’s van zowel vermogensfondsen als goede doelen
  • Woensdagmiddag 26 oktober 2022, KIT Royal Tropical Institute, Amsterdam (14.30-17.00 u)
  • Bekendmaking De Dikke Blauwe 100
  • Programma en aanmelding binnenkort via onze DDB-media
  • Dagvoorzitter Simone Weimans (journalist NOS Journaal)

Als filantropische fondsen relevant willen blijven, moeten ze kunnen inspelen op de veranderingen in hun omgeving. Grote disruptors als Covid-19 en de Oekraïne-oorlog werken als katalysator van een debat dat zowel vermogensfondsen als goede doelen zouden moeten voeren om de unieke, onafhankelijke positie die ze hebben voor de inzet van private middelen duurzaam te kunnen innemen.

De eerste post-pandemische editie van Civil Power op 26 oktober a.s. in Amsterdamse KIT heeft daarom een urgent thema: “Filantropie terug naar de tekentafel!”. Dat is ook de titel van het nieuwe, in oktober te verschijnen boek van de (inter)nationaal erkende filantropie-grootheid dr. Rien van Gendt.

Hij daagt de bestuurders en toezichthouders van vermogensfondsen en goede doelen uit om zowel intern, als met de door hen gesteunde maatschappelijke organisaties, continu te werken aan een toekomstagenda met een stevig disruptie-absorptievermogen. Dat maakt deze editie van Civil Power extra relevant en interessant voor directies en RvT’s van zowel goede doelen als vermogensfondsen.

Houd u dus woensdag 26 oktober vrij in uw agenda om met uw peers te komen discussiëren over de toekomstagenda en inspiratie op te doen voor uw gang naar de filantropische tekentafel. Voor het programma en uw aanmelding: hou het DDB-journaal en onze website in de gaten!

De Dikke Blauwe 100
Behalve dit prangende thema, zal ook in 2022 weer de bekendmaking van de jaarlijkse influential-ranglijst De Dikke Blauwe 100 weer een belangrijk programmaonderdeel tijdens Civil Power uitmaken. Binnenkort kunt u weer naar hartenlust nomineren!