Samenwerking ontwikkelingsorganisaties met UvA

31 januari 2008
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTELVEEN (31 januari) - Drie ontwikkelingsorganisaties - ICCO, Prisma en Woord en Daad - sloten deze week een overeenkomst met het instituut AMIDSt van de Universiteit van Amsterdam. Het instituut gaat in opdracht van het drietal onderzoek doen naar 25 jaar ontwikkelingswerk in Ghana en Burkino Faso. Wat is de impact geweest van deze activiteiten?


Tijdens het onderzoek wordt een bijzonder uitgangspunt gehanteerd. De mensen die in Afrika de hulp ontvingen bepalen tijdens het onderzoek zelf het startpunt. Zij gaan de uitgevoerde activiteiten analyseren en inventariseren. De doelgroep bepaalt zelf wat de impact is geweest.

 


Met het onderzoek willen de drie ontwikkelingsorganisaties een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een evaluatie-methodiek waarbij niet harde cijfers centraal staan, maar de beoordeling door de doelgroep zelf.

 


Het onderzoek zal vier jaar gaan duren. Er wordt niet alleen teruggekeken. Ook de ontwikkelingen tijdens de onderzoeksperiode worden geregistreerd. Het onderzoek staat onder leiding van Dr. Fred Zaal en Prof. Dr. Ton Dietz en wordt uitgevoerd in samenwerking met de University of Tamale (Ghana).