Samenwerking ISF en NGF krijgt vorm

4 maart 2009

AMSTELVEEN (5 maart) - De aangekondigde samenwerking tussen het ISF, de branchevereniging voor lokaal en regionaal wervende instellingen, en de beroepsvereniging voor fondsenwervers NGF begint vorm te krijgen. Zo trekken beide organisaties binnenkort bij elkaar in.


Eind vorig jaar kondigden NGF en ISF aan dat zij een mogelijke nauwere samenwerking zouden onderzoeken. De werkgroep die zich over het vraagstuk heeft gebogen heeft haar werk nu voltooid.

 


Er worden een aantal concrete punten genoemd in de eindrapportage. Zo zullen NGF-bijeenkomsten voortaan ook worden opengesteld voor ISF-leden. Ook zal het ISF worden uitgenodigd om te participeren in de programmacommissie van het NGF. Daarnaast komt er een gezamenlijke digitale nieuwsbrief. Dit medium zal tweemaandelijks gaan verschijnen. De mogelijkheid om dezelfde ethische gedragscode te gaan gebruiken wordt nog onderzocht.

 


Het ISF is onlangs verhuisd naar Den Haag. Het is de bedoeling dat het secretariaat van het NGF, dat nu nog verzorgd wordt door het bedrijf Cantrijn, in de tweede helft van het jaar eveneens in dit kantoor gevestigd zal worden. De voordelen aldus beide organisaties: kortere lijnen en kostenreductie.

 


Zie ook: www.isf.nl