Toon alles (2)

Samenwerking EasyJet en UNICEF

13 juli 2015, 04:00
Samenwerking EasyJet en UNICEF
Samenwerking EasyJet en UNICEF
EasyJet heeft de Change for Good-zomercampagne gelanceerd. Tot en met 13 september kunnen passagiers aan boord hun kleingeld en vreemde valuta doneren. Met deze campagne steunt easyJet UNICEF’s’ wereldwijde strijd tegen polio. 

Carolyn McCall, CEO van easyJet: ‘Onze passagiers hebben bij eerdere acties altijd zeer gul gedoneerd. We zijn ervan overtuigd dat onze campagne om UNICEF te helpen om meer kinderen te vaccineren tegen polio, hen zal inspireren nogmaals te doneren aan dit goede doel.’

Adepitan
De Britse paralympisch medaillewinnaar Ade Adepitan (foto) weet wat het betekent om polio te hebben en steunt daarom de Change for Good-campagne van harte: ‘Als iemand die zelf polio heeft gehad, begrijp ik als geen ander hoe erg deze ziekte is. Ik ben geboren in Nigeria en kreeg deze ziekte toen ik nog maar vijftien maanden oud was. Als gevolg van deze ziekte ben ik nu verlamd aan de linkerkant van mijn lichaam. Ik moedig dan ook iedereen aan die deze zomer met easyJet vliegt gul te geven’, zegt Ade Adepitan.

Change for Good-campagne
Dankzij de 6,94 miljoen euro aan passagiersdonaties die sinds juli 2012 zijn verzameld, heeft UNICEF 5,3 miljoen vaccins voor kinderen over de hele wereld kunnen kopen. Daarnaast hebben de donaties UNICEF geholpen om kinderen te ondersteunen die getroffen zijn door noodsituaties zoals de aardbeving van Nepal en de tyfoon in de Filippijnen.
gerelateerde items