Salarisverhoging directie grote non-profits VS lager

25 september 2013, 04:00
Salarisverhoging directie grote non-profits VS lager
Salarisverhoging directie grote non-profits VS lager
Leiders van grote non-profitorganisaties kregen in 2012 een gemiddelde salarisverhoging van 3,1 procent. Dat blijkt uit the Chronicle’s annual compensation survey. De verhoging is minder dan de 3,8 procent van het jaar daarvoor en bedraagt ongeveer de helft van de salarisverhoging van directies van profitbedrijven.

Het gemiddelde salaris voor non-profitleiders bedroeg in 2012 $ 417.989. Zeven organisaties betaalden hun directeur meer dan een miljoen, 27 organisaties deden dat in 2011. Niet iedereen verdient zoveel. Kyle Zimmer (foto), directeur van First Book, is verantwoordelijk voor inzameling van maar liefst 101 miljoen dollar, maar verdient zelf slechts $ 180.000. Het bestuur van haar organisatie laat weten dat ze onderbetaald wordt, maar zelf niet meer wil verdienen.

Prestatiebonussen
Omdat de salarisverhogingen zo miniem zijn, zoeken non-profits naar andere manieren om hun directeuren tevreden te houden. Zo wordt er in de VS steeds meer gebruikgemaakt van prestatiebonussen en andere incentives.

Het onderzoek van The Chronicle is gebaseerd op data van 118 organisaties, de cijfers van 2011 op basis van 195 organisaties. Hoewel ze verplicht zijn hun salaris openbaar te maken, doen de meeste organisaties dat pas op het moment dat ze hun belastingpapieren invullen. Het grootste deel van de non-profitorganisaties dienen belastingopgaven over 2012 pas in 2014 in.
gerelateerde items