Toon alles (2)

RvT Humanitas stapt op; vereniging neemt afstand

17 september 2013, 11:43
RvT Humanitas stapt op; vereniging neemt afstand
RvT Humanitas stapt op; vereniging neemt afstand
De raad van toezicht en interim-bestuurder Raimond Nicodem stappen op bij gehandicaptenzorginstelling Humanitas DMH. Aanleiding is de ophef die dit weekend ontstond over de rekening van 95 duizend euro die Nicodem declareerde voor één maand werk. De onthulling was het eerste nieuwsbericht in de Volkskrant dat is voortgekomen uit Publeaks, het systeem waarmee klokkenluiders veilig en anoniem kunnen lekken naar de pers.

Humanitas DMH is een zelfstandige werkstichting gelieerd aan de vereniging Humanitas, die hulp op humanistische grondslag verleent aan allerlei doelgroepen. Humanitas DMH biedt zorg en begeleid wonen aan ongeveer 2.400 cliënten met een verstandelijke beperking. Vorig jaar leed Humanitas DMH zes ton verlies op een omzet van 53 miljoen euro.

De vereniging Humanitas laat op haar site weten de buitensporige honorering van de interim-bestuurder van Humanitas DMH af te keuren en neemt hier krachtig afstand van. Ook is de vrijwilligersorganisatie van mening dat een dergelijk honorarium moeilijk te rijmen valt met de Humanitas-waarden, die in het dagelijks werk centraal staan. De vereniging Humanitas weet zich in dit standpunt gesteund door Stichting Humanitas Rotterdam, Stichting Kinderopvang Humanitas, Stichting Humanitas Financiële Hulpverlening, Stichting Humanitas Onder Dak en Stichting Humanitas Woonzorgplus in Den Haag. ‘Humanitas DMH is een onafhankelijke stichting die losstaat van de vereniging Humanitas en de andere stichtingen’, laat de vereniging weten.
gerelateerde items