Ruud van Eijle van Dorcas naar World Vison

12 oktober 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (12 oktober) - Ruud van Eijle wordt vanaf 1 december de nieuwe algemeen directeur van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie World Vision. Van Eijle komt van Stichting Dorcas Hulp Nederland, waar hij ruim vijf jaar het fondswervende kantoor leidde.

Van Eijle zal als directeur in Nederland het gezicht worden van World Vision en de organisatie internationaal vertegenwoordigen, zowel binnen World Vision International, als bij partnerorganisaties in het Zuiden met wie World Vision samenwerkt.

Ruud van Eijle is na de Bestuursacademie in Tilburg bij de overheid gaan werken. Van 1987 tot 2000 heeft hij dertien jaar leiding gegeven aan Stichting Open Doors Nederland. Met zijn komst bij World Vision neemt hij afscheid van Stichting Dorcas Hulp Nederland. Daarnaast is Van Eijle politiek actief binnen de ChristenUnie.

Van Eijle: "Ik vind het geweldig me in te zetten voor recht en gerechtigheid, gewoon door de meest kwetsbare kinderen te helpen aan schoon drinkwater, voedsel, medische hulp en scholing. Mensen enthousiast maken voor de missie van World Vision."