Toon alles (1)

Ruud van der Pol in RvB Eye Care Foundation

1 december 2020, 14:00

Ruud van der Pol (r) tijdens zijn bezoek aan het Morogoro RR Hospital, Tanzania.

Ruud van der Pol (r) tijdens zijn bezoek aan het Morogoro RR Hospital, Tanzania.
Oogarts Ruud van der Pol is op 1 november toegetreden tot het bestuur van Eye Care Foundation in Amsterdam. Hij neemt daarmee, als medisch adviseur, de taken van oogarts Hedwig Kemme over. 
 
Ruud van der Pol is sinds 2000 werkzaam als oogarts en oogchirurg in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp/ Leiden/ Alphen aan de Rijn. In 2015 en 2017 is hij voor Eye Care Foundation naar Tanzania geweest om te assisteren bij het opzetten van het project in Morogoro en het geven van hands on training aan oogartsen in het Morogoro Regional Referal Hospital.
 
“Ruim twintig jaar bedrijf ik met veel passie mijn vak oogarts. De laatste jaren is onderwijs steeds belangrijker geworden, niet alleen hier, maar ook in de Tropen. Het opleiden van medewerkers, door het overbrengen van kennis en enthousiasme voor ons vak, vind ik leuk en belangrijk.” aldus Van der Pol “Mijn focus ligt op verbetering van de wereldwijde oogzorg. Veel kleine stapjes maken samen een groot verschil.”
 
Over Eye Care Foundation
Eye Care Foundation richt zich op het voorkomen van onnodige blindheid en slechtziendheid. Wereldwijd zijn er 285 miljoen mensen met een visuele handicap. 39 miljoen van deze mensen zijn blind, 246 miljoen zijn slechtziend. Maar liefst 90% van de mensen met een visuele handicap woont in een ontwikkelingsland. In ontwikkelingslanden leidt blindheid tot grote economische en sociale problemen. Blinde mensen kunnen doorgaans zelf niet meer werken en zijn afhankelijk van familieleden en vrienden. 80% is te voorkomen of te genezen. Een staaroperatie of het aanmeten van een bril geeft hen weer zicht op een toekomst. Ze kunnen weer naar school, kunnen weer werken of voor hun kinderen en kleinkinderen zorgen. 
gerelateerde items