Ruim 350 Fortis-vrijwilligers participeerden in MADD

15 december 2005
Nieuws | | Vrijwilligers

Niet alleen de koninklijke familie zette zich - en dat is een unicum - als vrijwilliger in tijdens Make a Difference Day (MADD). Ook 350 Fortis-vrijwilligers stelden afgelopen vrijdag hun beste krachten ter beschikking. Zij coachten ruim 1.000 VMBO-scholieren letterlijk en figuurlijk de hoogte in.


Make a Difference Day is een initiatief van vrijwilligerscentrum Civiq en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. De bedoeling is dat deze dag, waarop vrijwilligerswerk centraal staat, vanaf nu jaarlijks herhaald zal worden. Het succes van de eerste editie geeft daar alle aanleiding toe. Want naast Koningin Beatrix, die als vrijwilliger niet van ophouden wist, zetten nog duizenden Nederlands zich belangenloos in.


Fortis is als sponsor nauw betrokken bij MADD. Dat is logisch, want de in 2001 opgerichte Fortis Foundation heeft als doel Fortis-medewerkers tot deelname aan maatschappelijke activitieten te stimuleren. Jaarlijks geven zo'n 2600 medewerkers aan deze wens gehoor. Ook tijdens MADD stelden 350 Fortis-medewerkers vrijwilliger hun kennis en kunde ter beschikking. In 12 klimhallen verspreid over het land probeerden deze Fortis-vrijwilligers ruim 1.000 VMBO-leerlingen meer zelfvertrouwen te geven en te leren samen te werken in een team, om zo topprestaties te bereiken.