Toon alles (1)

Ruim 13.000 mensen doen mee aan hersenonderzoek.nl

30 juli 2018, 00:00
Hersenonderzoek.nl is een online platform waar gezonde mensen en patiënten zich kunnen inschrijven om aan te geven dat ze interesse hebben in deelname aan hersenonderzoek.

Hersenonderzoekers kunnen een beroep doen op dit register. Het online platform werd in september 2017 gelanceerd en telt nu al meer dan 13.000 deelnemers. De Hersenstichting vindt dit ontzettend goed nieuws voor de toekomst van hersenonderzoek.

Het doel van Hersenonderzoek.nl is om onderzoek naar hersenziekten te versnellen. Wereldwijd is er een groot tekort aan gezonde mensen en patiënten die deelnemen aan hersenonderzoek. Hierdoor lopen onderzoeken vertraging op en laten oplossingen voor hersenziektes langer op zich wachten.

Onderzoek is de sleutel naar een oplossing voor hersenziekten
Wereldwijd wordt hard gezocht naar een oplossing voor hersenziekten zoals dementie, parkinson en MS. Daarvoor is onderzoek essentieel. Hersenonderzoek.nl versnelt de ontwikkeling van nieuwe behandelingen door het matchen van de juiste deelnemers met de juiste onderzoeken op één nationaal platform.

Op Hersenonderzoek.nl wordt tevens informatie gegeven over hoe mensen hun hersenen gezond kunnen houden. Zo wordt er advies gegeven over hoe men door middel van leefstijl, dieet en oefeningen de gezondheid van hun hersenen kunnen verbeteren. 

U kunt, net als de ruim 13.000 andere mensen, mee helpen een oplossing te vinden voor hersenziekten. Ook als de hersenen nog kerngezond zijn, kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan onderzoek. Deelnemen kan via hersenonderzoek.nl.
 
gerelateerde items