RSPCA dient klacht in tegen The Daily Telegraph

RSPCA dient klacht in tegen The Daily Telegraph
RSPCA dient klacht in tegen The Daily Telegraph
29 januari 2013
Nieuws | | Goede doelen

Third Sector bericht over een oplopende ruzie tussen de Britse dierenbeschermingsorganisatie RSPCA en de krant The Daily Telegraph. Die laatste zou volgens de RSPCA leugens hebben verspreid en directeur Gavin Grant (foto) heeft aangekondigd een klacht te gaan indienen bij de Britse Raad voor de Journalistiek, de Press Complaints Commission.

In een statement geeft de RSPCA aan dat de krant potentieel lasterlijke berichten heeft gepubliceerd. “De informatie is feitelijk incorrect, partijdig en zeer ongenuanceerd. Het artikel maakt duidelijk dat de krant de Countryside Alliance steunt bij het terugbrengen van bloedsporten. Hiermee refereren we aan de artikelen die aangeven dat wij regels hebben geschonden bij het aanklagen van enkele jagers. De Charity Commission is duidelijk geweest en heeft aangegeven dat we zeker geen regels hebben overtreden. Ook is er geen onderzoek naar ons gaande.” Tevens maakt het statement melding van het feit dat er geen hoor en wederhoor is toegepast.

Publieke tegenstand
Sinds de RSPCA geslaagd is leden van de Heythrop Hunt aan te klagen, verschijnen steeds meer artikelen in The Daily Telegraph over de dierenbeschermingsorganisatie, waaronder keiharde columns en blogs. De RSPCA voelt zich aangevallen. “We willen alleen maar gehoord worden”, zegt Gavin Grant. “Ondanks de enorme publieke tegenstand heeft The Daily Telegraph het recht een eigen mening te hebben over bloedsporten. Maar niet om feitelijk onjuiste artikelen te publiceren waardoor onze goede naam wordt aangetast.”