RSM start opleiding sociaal ondernemen

6 december 2019, 06:00
RSM start opleiding sociaal ondernemen
RSM start opleiding sociaal ondernemen
Het creëren van maatschappelijke waarde wordt steeds belangrijker voor (toekomstige) managers. Rotterdam School of Management start daarom vanaf 28 januari een tweede reeks van de avondopleiding sociaal ondernemen.

Bedrijven moeten steeds beter nadenken over hun rol in de samenleving. En goede doelen, non-profit organisaties en maatschappelijke organisaties willen en moeten steeds meer professionaliseren. In de cursus ‘Sociaal Ondernemen’ ontwikkelt u kennis die nodig is om als sociale ondernemer succesvol te zijn, om vanuit bedrijven met sociale ondernemingen samen te werken en om na te denken wat het bedrijfsleven kan leren van sociaal ondernemerschap. Maar u leert ook om vanuit een bedrijfskundig perspectief te kijken naar sociaal ondernemen. Er is namelijk bij succesvol ondernemerschap meer nodig dan alleen de passie om een maatschappelijk probleem op te lossen.

Leerdoelen

 Na succesvolle afronding van deze training kunt u:
 
  •     de belangrijkste uitdagingen van het managen van een sociale onderneming bevatten
  •     uitleggen hoe sociale ondernemers en bedrijven van elkaar kunnen leren en hoe zij samen kunnen werken
  •     een sociale onderneming positioneren ten opzichte van een traditioneel bedrijf en ten opzichte van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
  •     de (in)effectiviteit van sociale ondernemers beoordelen
  •     de aangereikte theorie toepassen op praktische organisatievraagstukken
  •     de basisprincipes van specifieke aandachtsgebieden van sociale ondernemers toepassen in uw werkomgeving, bijvoorbeeld impactcreatie, goed bestuur, vrijwilligersmanagement en fondsenwerving.

Kosten

€ 2.250 excl. BTW, inclusief lesmateriaal en catering. Rotterdam School of Management biedt deze cursus tegen gereduceerd tarief aan voor maatschappelijke organisaties, goede doelen en sociale ondernemers die een ANBI-status hebben. Het speciale tarief voor deze organisaties is € 750 excl. BTW. Erasmus University Rotterdam en RSM alumni ontvangen tien procent korting.  

Lees hier alles over de opleiding. U kunt zich hier ook aanmelden.


 
gerelateerde items