Rotterdam Airport ontvangt eerste Johan Stekelenburg Compliment

1 november 2006
Nieuws | | Organisatienieuws

Op 31 oktober reikte Heleen Stekelenburg-Hoekstra namens Start Foundation het allereerste Johan Stekelenburg Compliment uit. De winnaar, Rotterdam Airport, kreeg een kunstwerk en € 15.000.


Ter ere van Johan Stekelenburg

Het Johan Stekelenburg Compliment is een 'aanmoediging en schouderklop' voor een bedrijf of organisatie die zich 'onderscheidend en onbaatzuchtig' inzet voor mensen die niet makkelijk aan een baan komen. Initiatiefnemer Start Foundation wil met dit tweejaarlijkse Compliment ook medeoprichter Johan Stekelenburg (die in 2003 overleed) eren. Stekelenburg was bekend als vakbondsman, bestuurder en burgemeester van Tilburg. Vanaf het begin in 1998 maakte Johan Stekelenburg deel uit van het bestuur van Start Foundation.


Rotterdam Airport

Start Foundation ontving 52 voordrachten voor het eerste Compliment, variërend van een fietsenmaker met een plan om doelloos rondhangende jongeren naar school of aan het werk te krijgen, tot een website van een groep werkzoekenden die elkaar begeleiden bij het vinden van een baan.

Rotterdam Airport kreeg het Compliment voor de projecten Marok'Kans en Ban Sigue (we gaan door), waarmee jonge Marokkanen en Antillianen zonder de juiste startkwalificaties op weg geholpen worden naar een echte baan. Volgens het juryrapport laat Rotterdam Airport zien hoe commercieel ondernemerschap te combineren is met maatschappelijke doelstellingen. De werkprojecten binnen deze projecten richten zich op meerdere doelgroepen en zijn bepaald niet 'soft' in hun aanpak. de jonge werkzoekenden krijgen duidelijke eisen en regels en er wordt een groot beroep gedaan op hun eigen motivatie. met deze heldere kaders kunnen zij op Rotterdam Airport aan de slag om werkervaring op te doen en uiteindelijk door te stromen naar een echte baan. De eerste resultaten van de beide projecten zijn veelbelovend.

Heleen Stekelenburg-Hoekstra: 'Mooi dat het een Compliment is, een niet de zoveelste prijs. Die term heeft iets bijzonders.'