Ross trekt miljoenen uit voor jeugdvrijwilligerswerk

15 november 2006
Nieuws | | Vrijwilligers

De komende twee jaar stimuleert staatssecretaris Ross het lokale vrijwilligerswerk met 4,7 miljoen euro. De bewindsvrouw kent het bedrag toe door een tijdelijke regeling voor jeugdvrijwilligerswerk, die eind dit jaar afloopt, te verlengen. Doel van de staatssecretaris: meer jongeren interesseren voor het verrichten van vrijwilligerswerk.


De belangrijkste reden om de regeling te verlengen is het succes ervan. Dankzij de ‘Stimuleringsregeling vrijwilligerswerk voor en door jeugd' zijn de afgelopen twee jaar namelijk 14.000 jongeren op vrijwillige basis aan de slag gegaan. Ross hoopt en verwacht dankzij de verlenging van de regeling nog eens 12.500 jeugdvrijwilligers te trekken.



In de projectaanvragen moeten de landelijk opererende vrijwilligersorganisaties duidelijk aangeven hoeveel jonge vrijwilligers middels het programma kunnen worden geworven en op welke manier de organisatie aantrekkelijk is voor jongeren. Aanvragers kunnen hun plannen tot 31 december bij het ministerie van VWS indienen.