Ronald Ockhuysen nieuwe directeur VandenEnde Foundation

Ronald Ockhuysen Foto: VandenEnde Foundation/Marinka Reuten
Ronald Ockhuysen Foto: VandenEnde Foundation/Marinka Reuten
18 mei 2021
Nieuws | | Personalia

Ronald Ockhuysen wordt per 1 juni 2021 de nieuwe directeur van de VandenEnde Foundation. Hij volgt Milou Halbesma op die onlangs wegens persoonlijke omstandigheden terugtrad als directeur.

Ronald Ockhuysen (1966) is per 1 juni  2021 directeur van de VandenEnde Foundation, is te lezen op de site van de VandenEnde Foundation. Eerder was Ockhuysen van 2015 tot en met 2020 hoofdredacteur van dagblad Het Parool. Daar stopte hij destijds om vanaf 1 januari 2021 aan de slag te gaan als directeur Communicatie & Strategie bij Chios Media, het bedrijf van Joop en Janine van den Ende.

De Van den Ende's zijn erg blij met Ronald als nieuwe directeur, blijkt uit de commentaren van Joop en Janine die zijn bekendgemaakt. 

Joop van den Ende: “Ronald Ockhuysen werkt sinds begin dit jaar bij ons als adviseur communicatie en strategie. Wij hebben hem daarbij leren kennen als iemand met een brede blik op de kunsten en een scherp oog voor de rol van onze Foundation in de culturele sector. In onze zoektocht naar een nieuwe directeur realiseerden we ons dat wij met Ronald de goede kandidaat al in huis hadden.”

Janine van den Ende: “Door zijn achtergrond in de kunstjournalistiek heeft Ronald een goed overzicht van het culturele aanbod in ons land. Daarbij weet hij als voormalig hoofdredacteur het nodige van ondernemerschap en werken met creatief talent. Die combinatie maakt hem in onze ogen bij uitstek geschikt voor deze positie.”

Bron: VandenEndefoundation, Musical Journaal.


---
Meer lezen over de VandenEnde Foundation in De Dikke Blauwe? Klik hier