Toon alles (2)

Ronald Gorter verlaat MIND

9 april 2018, 06:10
Ronald Gorter gaat MIND verlaten. Directeur Marjan ter Avest gaat de organisatie vanaf 1 juni alleen leiden.
Ronald Gorter gaat MIND verlaten. Directeur Marjan ter Avest gaat de organisatie vanaf 1 juni alleen leiden.
Ronald Gorter gaat MIND verlaten. Hij leidt de organisatie sinds 2016 samen met Marjan ter Avest. Vanaf 1 juni vormt zij de directie van MIND. 
 
Gorter is sinds 2000 directeur van het Fonds Psychische Gezondheid. Hij vormde het Fonds om van klein vermogensfonds naar een organisatie voor fondsenwerving en publieksvoorlichting over psychische problematiek. In 2011 werd daar de telefonische hulpverlening van Stichting Korrelatie aan toegevoegd. Het Fonds en Korrelatie vormen samen met het Landelijk Platform GGZ sinds 2016 MIND. Daarnaast was Ronald voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een van de initiatiefnemers van het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.
 
‘Samen hebben Marjan ter Avest en ik de afgelopen jaren gebouwd aan MIND’, zegt Gorter. ‘Er staat nu een krachtige organisatie die opkomt voor mensen met psychische problemen. Ik heb dat met veel plezier gedaan en ik ben erg trots op wat we bereikt hebben. Bij MIND en zijn voorgangers heb ik talloos veel bevlogen patiënten, naasten, professionals en onderzoekers ontmoet die zich met enthousiasme inzetten voor een betere psychische gezondheid. MIND komt nu in een volgende fase. Voor een publieke organisatie van deze omvang is een eenhoofdige directie voor de toekomst adequaat. Met Marjan is de bestuurlijke kwaliteit en continuïteit gewaarborgd, en het team van medewerkers, vrijwilligers en leden dat zich dagelijks inzet voor de idealen van MIND is op sterkte. Na jarenlang commitment aan de geestelijke gezondheidszorg en aan deze organisatie ga ik nu de bakens verzetten. Ik wil mijn energie en inzet de komende jaren geven aan een andere positie in de gezondheidszorg of het maatschappelijk domein en ik kijk daarnaar uit.’
 
 
gerelateerde items