Roland Berger Foundation reikt miljoen uit voor vrouwenrechten

19 april 2013, 14:42
Roland Berger Foundation reikt miljoen uit voor vrouwenrechten
Roland Berger Foundation reikt miljoen uit voor vrouwenrechten
De Roland Berger Human Dignity Award, bedoeld om samenwerking in de wereld te bevorderen, is vandaag door de Roland Berger Foundation uitgereikt. Dit jaar ging de award naar de Indiase vrouwenrechten organisatie Jagori, de Pakistaanse advocate Dr. Asma Jahangir en het Afghan Women's Network. De winnaars delen een geldprijs van één miljoen euro.

De Human Dignity Award erkent en ondersteunt individuen die zich als een succesvol rolmodel op uitstekende wijze verdienstelijk hebben gemaakt in het respecteren, promoten en beschermen van menselijke waardigheid en mensenrechten. Het is de hoop van de oprichters dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Aan de prijs is een bedrag gekoppeld van een miljoen euro om op lange termijn ondersteuning te kunnen bieden aan de prijswinnaars in hun strijd voor een waardig bestaan.

Winnaars Human Dignity Award 2013
De Indiase NGO Jagori, vertegenwoordigd door haar bestuurders Suneetha Dhar en Kalpana Viswanath, ontving de award als erkenning voor haar jarenlange en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen in India. Eén van de huidige initiatieven is de Safe Delhi campagne om de veiligheid van vrouwen in de Indiase hoofdstad te verbeteren, onder andere door buschauffeurs te trainen hoe te reageren op incidenten met seksueel geweld. Mensenrechtenactivist en advocaat Dr. Asma Jahangir uit Pakistan werd geëerd voor haar geëngageerde strijd in naam van de rechten van vrouwen in Pakistan. Het Afghan Women's Network  werd erkend voor haar inspanningen ten behoeve van de vrouwen in Afghanistan. De Award werd in ontvangst genomen door bestuurders Leeda Yaqoobi en Hasina Safi. Het netwerk heeft sinds 1995 met succes campagne gevoerd om vrouwen meer invloed te geven en de discriminatie en het geweld tegen vrouwen te verminderen.

De Roland Berger Foundation, een initiatief van Roland Berger Strategy Consultants, richt zich in 2013 volledig op de ondersteuning van de ontwikkeling van vrouwenrechten. Sinds de oprichting in maart 2008 heeft de Roland Berger Foundation de beschikking over een kapitaal van 50 miljoen euro.
gerelateerde items