Toon alles (1)

Rode Kruis zoekt jong talent voor landelijke bestuur

11 april 2014, 17:22
Rode Kruis zoekt jong talent voor landelijke bestuur
Rode Kruis zoekt jong talent voor landelijke bestuur
Het Nederlandse Rode Kruis zoekt een nieuw jong bestuurslid. De noodhulporganisatie wil jong talent, creativiteit en een frisse blik in huis halen om mee te denken over het werk van het Rode Kruis en het aantrekken van jongeren in het bijzonder.

Het nieuwe Jong Bestuurslid krijgt een volwaardige stem binnen het landelijk verenigingsbestuur, meldt het Rode Kruis. Op www.rodekruis.nl/jongtalent is meer informatie te vinden over de zoektocht naar het nieuwe bestuurslid en de aanmeldingsprocedure. Geïnteresseerde jongeren tussen de 18 en 25 jaar kunnen zich via het aanmeldingsformulier tot en met zondag 20 april aanmelden.

Strakke huid
Vier jaar geleden startte het Rode Kruis de wervingscampagne met het motto ‘Het Rode Kruis zoekt bestuursleden met strakke huid’. Voor het eerst in de geschiedenis kregen jongeren een actieve stem in het Landelijk Bestuur van het Rode Kruis. Masooma Yousufzai, toen 23 jaar, en Johanneke Tummers, toen 22 jaar, kregen de kans om Bestuurslid Jongeren te worden. Ze kregen de opdracht om ervoor te zorgen dat volgende generaties zich ook verbonden zouden voelen met het werk van het Rode Kruis. 

Jongerenactiviteiten
Yousufzai en Tummers hebben een jongerenstructuur opgezet en nieuwe jongerenactiviteiten geïntroduceerd, waaronder Eerste Hulp bij Festival en Masterclass. Yousufzai maakt nu plaats voor een nieuw jong talent om zijn of haar ideeën te delen.
gerelateerde items