Toon alles (1)

Rode Kruis-medewerker overleden in Sierra Leone

19 januari 2015, 18:34
Rode Kruis-medewerker overleden in Sierra Leone
Rode Kruis-medewerker overleden in Sierra Leone
Op 13 januari is een Rode Kruis-medewerker in Sierra Leone overleden aan de gevolgen van ebola. De medewerker werkte als verpleger bij het ebola-behandelcentrum in Kenema. Het is het eerste slachtoffer onder Rode Kruis-vrijwilligers of medewerkers in Sierra Leone.

Het Rode Kruis doet momenteel onderzoek om te bepalen hoe de medewerker werd besmet, en of dit thuis gebeurde of tijdens zijn werk als verpleegkundige. In totaal worden 29 mensen die contact hadden met de medewerker momenteel gecontroleerd op de symptomen van ebola.

Duizenden vrijwilligers actief
Er zijn in Sierra Leone meer dan 2.200 vrijwilligers van het Rode Kruis actief in de strijd tegen ebola. In het ebola-behandelcentrum in Kenema werken 144 medewerkers van het Rode Kruis in Sierra Leone en 19 internationale Rode Kruis-medewerkers. Sinds de opening in september hebben zij meer dan 500 patiënten verzorgd. ‘De dood van onze medewerker onderstreept dat hulpverleners hun eigen gezondheid of zelfs leven riskeren als zij zich inzetten voor ebola-patiënten’, reageert Elhadj As Sy (foto), secretaris-generaal van de Internationale Federatie van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC).
gerelateerde items