Rockefeller Foundation tast in de buidel voor klimaat

16 augustus 2007
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (16 augustus) - Na de megagift van Virgin-miljardair Richard Branson geeft nu ook de Rockefeller Foundation een aanzienlijk bedrag voor het klimaat. In totaal geeft het fonds een bedrag van 70 miljoen dollar weg.


Het geld zal worden ingezet om steden en dorpen te beschermen tegen de potentieel schadelijke effecten van mondiale klimaatveranderingen. Want, zegt Rockefeller Foundation-president Judith Rodin: "Klimaatveranderingen zullen elk aspect van het leven van arme mensen treffen. Van het voedsel dat ze eten tot onderdak, watervoorzieningen en zelfs hun werk."

 


De gift zal het fundament vormen onder het Initiative on Climate Change Resilience. Dit project heeft een looptijd van vijf jaar en is bedoeld om arme regio's te helpen strategieën te ontwikkelen waarmee klimaatveranderingen het hoofd kunnen worden geboden. De focus zal voornamelijk liggen op Afrika en kwetsbare Aziatische steden.

 


De gift is in zijn omvang niet uniek. Richard Branson trok al eerder honderden miljoenen uit voor het klimaat - hij loofde bovendien een fors prijzengeld uit voor goede ideeën - en the Doris Duke Charitable Trust kondigde al in april aan dat 100 miljoen dollar wordt uitgetrokken voor de aanpak van klimaatgerelateerde problemen.