Rockefeller Advisors krijgt $3.7 mio. van Gates Foundation

12 juli 2010
Nieuws | | Filantropen

AMSTELVEEN (12 juli) - In een poging om de impact van filantropische investeringen verder te verhogen, start het gerenommeerde Rockefeller Philanthropy Advisors een driejarige campagne die nieuwe donoren moet helpen met kennis, tools en best practises om hun geefplannen te verbeteren. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een gift van 3,7 miljoen dollar van de The Bill and Melinda Gates Foundation.

Rockefeller Philanthropy Advisors (RPA) is een non profit-organisatie die adviseert over filantropische programma's en jaarlijks meer dan 200 miljoen dollar aan filantropisch geld beheert. Als enige niet-Amerikaan behoort dr. Rien van Gendt (o.a. voorzitter FIN) tot de Board of Directors.

De nieuwe campagne zal drie jaar duren en moet een groot aantal gidsen en praktische handvatten voor (major) donors opleveren. Daarnaast moeten case studies donoren voorzien van voorbeelden en inspiratie

Alle bronnen binnen het programma kunnen gratis gedownload worden van de ‘donor resources-afdeling' op de website van RPA (www.rockpa.org). De website zal ook de profielen van donors, filantropische families en allerlei documenten en relevante links bevatten.

"Geld weggeven is niet zo moeilijk, maar dat op een effectieve manier doen, is nog een heel ander verhaal", aldus de voorzitter van de adviesraad van RPA Kevin P. A. Broderick. "Donoren helpen om weloverwogen, effectieve filantropie te bedrijven, is en blijft onze hoofdmissie."