Rinnooy Kan nieuwe juryvoorzitter Transparant Prijs

18 september 2008, 08:59
Op 8 oktober wordt de Transparant Prijs 2008 toegekend. Deze week werden de genomineerden in de vier verschillende categorieën bekend gemaakt. Er was ook ander nieuws: juryvoorzitter Morris Tabaksblat draagt de voorzittershamer over aan Alexander Rinnooy Kan.


De Transparant Prijs beloont jaarlijks, vanuit het principe van ‘best-practice-sharing' de goede doelen die er in positieve zin uitspringen op het gebied van de jaarverslaggeving. De prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

 


Dit jaar hebben in totaal 177 instellingen hun jaarverslag ingezonden. Een record. Hieruit zijn in vier categorieën drie verslagen genomineerd. Dit zijn de genomineerden voor de editie 2008:

 


Kleine instellingen: Connect International, Projecten Zuid Afrika en Weeshuis Sri Lanka. Middelgrote instellingen: Christelijke Mediaprojecten/ 3xM, Heifer Nederland en Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Grote instellingen: Artsen zonder Grenzen, Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en De Zonnebloem. Vermogensfondsen: Fonds 1818, Sluyterman van Loo en het VSB Fonds.

 


Maar het opvallendste nieuws is dat de jury een nieuwe voorzitter heeft. Morris Tabaksblat, onder andere de man achter de Code Tabaksblat, neemt na vier afscheid van de jury. Met Alexander Rinnooy Kan is opnieuw een man met een grote reputatie binnengehaald. Rinnooy Kan was in het verleden onder andere voorzitter van VNO/NCW en zwaait op dit moment de scepter over de Sociaal Economische Raad (SER), het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

 


De Transparant Prijs 2008 wordt 8 oktober uitgereikt in de Nieuwe Kerk te Den Haag. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Zie ook: www.transparantprijs.nl  

 


 

gerelateerde items